Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
2η Μαΐου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 5 από 15: << < > >>

Ελληνική εταιρεία στις Top 5 ρομποτικές διεθνώς για εφαρμογές στη βιομηχανία, βάσει αξιολόγησης του οργανισμού 'StartUs Insights'

Η Gizelis Robotics συμπεριλήφθηκε στις 5 καλύτερες εταιρείες ρομποτικής με εφαρμογές στη βιομηχανία διεθνώς, ανάμεσα σε 589 ανερχόμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Σημαντική διάκριση για το ελληνικό spin-off ResQ Biotech: Είναι ένα από τα "spin-offs to watch" του Nature!

H ResQ Biotech, το spin-off του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με έδρα την Πάτρα, έλαβε το Spinoff Prize του Nature, ως μια από τις 44 πιο πολλά υποσχόμενες εταιρείες τεχνοβλαστούς (“spin-offs to watch”) για το 2020. Στο διαγωνισμό, τον οποίο διοργανώνει η επιστημονική επιθεώρηση Nature σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Merck, συμμετείχαν εταιρείες τεχνοβλαστοί από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν ιδρυθεί μέσα στα τελευταία 3 χρόνια.

Πανευρωπαϊκή διάκριση στον Κώστα Γαβρόγλου για τη συνεισφορά του στην ιστορία της επιστήμης

Στον Κώστα Γαβρόγλου, Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Επιστήμης στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, απονέμεται το Gustav Neuenschwander Prize 2020 της European Society for the History of Science.

Καλά νέα από τη μελέτη GRECCO-19: Η χρήση κολχικίνης μειώνει τις πιθανότητες διασωλήνωσης των ασθενών με κορωνοϊό

Σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA, το ελληνικής σύλληψης πρωτόκολλο GRECCO-19 έδειξε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ομάδα 105 ασθενών. Στη μελέτη συμμετέχουν 70 διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες από 16 κέντρα της Ελλάδας.

76 μετάλλια για τα ελληνικά ελαιόλαδα στο διεθνή διαγωνισμό EVO International Olive Oil Contest 2020!

H Ελλάδα κατέκτησε τη 2η θέση, μετά την Ιταλία, λαμβάνοντας συνολικά 33 χρυσά και 21 ασημένια μετάλλια -και επιπλέον στην κατηγορία ελαιόλαδα με γεύσεις 16 χρυσά και 6 ασημένια.

 

«Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία»

H εταιρεία Mars αποφάσισε (επιτέλους) να αντικαταστήσει την εικόνα του "μαύρου εργάτη ορυζώνων" που υπάρχει στις συσκευασίες του "Uncle Ben' ("Μπάρμπα Μπεν", όπως το λέμε στην Ελλάδα).

 
Ακόμα μια επιβεβαίωση για τη θεραπεία με πλάσμα αναρρωσάντων

Tο πλάσμα από αναρρώσαντες ασθενείς φαίνεται ότι θα αποτελέσει μια επιπλέον θεραπευτική επιλογή μαζί με τη ρεμδεσιβίρη για τους ασθενείς με COVID-19. Επιπρόσθετα, είναι πιθανό να υπάρχει συνεργική δράση μεταξύ της ρεμδεσιβίρης και του πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς”. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής και Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA.

Η δεξαμεθαζόνη είναι το πρώτο φάρμακο που αποδεικνύεται ότι βελτιώνει την επιβίωση στην COVID-19

Πριν από λίγες ώρες, ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της τυχαιοποιημένης κλινικής μελέτης RECOVERY που αφορούσαν στην δραστικότητα της δεξαμεθαζόνης. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Καστρίτης της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Καθηγητής Θεραπευτικής και Πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, συνοψίζουν τα ευρήματα, βάση των οποίων “Η χορήγηση σε χαμηλές δόσεις αυτού του παλιού, φθηνού και δοκιμασμένου φάρμακου που βρίσκεται σε κάθε φαρμακείο σε όλο τον κόσμο βελτιώνει τη θνητότητα των ασθενών με νόσο COVID-19 σοβαρής μορφής.

Μανώλης Δερμιτζάκης, Πρόεδρος ΕΣΕΤΕΚ: «Είναι στρατηγική απόφαση να στηρίξουμε και τη βασική έρευνα»

Στις 17 Ιουνίου έγινε η πρώτη επίσημη τηλεδιάσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα

Ο Πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ έκανε ιδιαίτερο λόγο για τη σημασία στήριξης της βασικής έρευνας. “Αυτό είναι ένα στοιχείο που μας διαφοροποιεί από την Ευρώπη”, είπε ο Δρ Δερμιτζάκης.

 
Το βραβείο «Εξαιρετικής Ερευνήτριας» στα πρώτα βήματα της καριέρας της έλαβε η Μυρσίνη Καφώρου από το Imperial!

Το βραβείο "Outstanding Early Career Researcher" έλαβε η Δρ Μυρσίνη Καφώρου, ερευνήτρια στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων του Imperial College London από την Πρόεδρο του Imperial.

Είναι η 2η διάκριση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα: Στα τέλη του 2019 είχε λάβει το 1ο βραβείο "Emerging Leaders Prize" του Medical Reseach Foundation, με χρηματικό έπαθλο 100.000 λίρες για την έρευνά της.

Σ. Παπαδόπουλος - Σ. Αρταβάνης: «Υπάρχει η δυναμική η Ελλάδα να ηγηθεί των εξελίξεων στη βιοϊατρική έρευνα»

Η βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα ήταν η θεματική του 5ου webcast του Hellenic Innovation Network, μια πρωτοβουλία της Marina Hatsopoulos, με την υποστήριξη του MIT Enterprise Forum και το συντονισμό του Έλληνα Πρόξενου στη Βοστόνη Στράτου Ευθυμίου, το οποίο έγινε στις 17 Ιουνίου.

Ομιλητές ήταν ο Δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Biogen και ο Δρ Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, Harvard Professor Emeritus of Cell Biology.

“Κοκτέιλ αντισωμάτων”, η νέα θεραπευτική προσέγγιση για τη νόσο COVID-19

Ο Καθηγητής Ιωάννης Τρουγκάκος (Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ), ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Καστρίτης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ), ο Καθηγητής Θεραπευτικής Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) και ο Καθηγητής Γεώργιος Παυλάκης (National Cancer Institute, USA) καταγράφουν τα νεότερα από τις προσπάθειες της Regeneron και της Εli Lilly να έχουν έτοιμο εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες.

 

 Σελίδα 5 από 15: << < > >>