Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
19η Μαρτίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 15: > >>

Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας THEON SENSORS μπαίνει (και) στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου!

Η THEON SENSORS υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια οργάνων θερμικής απεικόνισης THERMIS CS κατόπιν πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ΤΗΕΟΝ SENSORS κατάφερε να επικρατήσει σημαντικών τοπικών και διεθνών εταιριών κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης, όπου το προϊόν της κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία εντός του προϋπολογισμού που διατέθηκε.

 
Ποια Μονοπάτια Σταδιοδρομίας έχουν οι Φυσικοί; Οι ειδικοί ενημερώνουν και συμβουλεύουν

To πάνελ αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης "Μονοπάτια Σταδιοδρομίας" από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Συμμετείχαν μια καθηγήτρια πανεπιστημίου καθώς και στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που έχουν σπουδάσει φυσική και έχουν ακολουθήσει διαφορετικά, μεταξύ τους, μονοπάτια σταδιοδρομίας. 

 
Η Think Silicon σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης: Νέες εγκαταστάσεις και προσλήψεις Ελλήνων μηχανικών

Η Think Silicon, με την εξαγορά της από τον όμιλο Applied Materials, έχει μετασχηματιστεί από start-up σε βασικό "παίκτη" στο σχεδιασμό τεχνολογίας στην Ευρώπη. Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας στη Μεταμόρφωση σηματοδοτούν ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη στρατηγική ανάπτυξης της Applied Materials.

Το "Νόμπελ της Αστρονομίας" στην Χρύσα Κουβελιώτου!

Στην Ελληνίδα αστροφυσικό Χρύσα Κουβελιώτου (εξ ημισείας με την Αμερικανο-κανοδο-ισραηλινή Victoria Michelle Kaspi) απονεμήθηκε το βραβείο Shaw για το 2021, το οποίο θεωρείται ως το Νόμπελ της Αστρονομίας, για τη συμβολή τους στη μελέτη και κατανόηση των magnetars

Η εργασία τους καθιέρωσε τα magnetars ως μία νέα και σημαντική κατηγορία αστροφυσικών αντικειμένων.

 
Athens Science Virtual Festival 2021 | 27-29 Μαρτίου 2021

Το Athens Science Festival επιστρέφει δυναμικά από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2021 σε «ζωντανή μετάδοση» από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να αναδείξει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα προσδοκώμενα οφέλη της αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις της στη ζωή μας. Διακεκριμένοι επιστήμονες και διανοητές από όλο τον κόσμο θα θέσουν από την πλατφόρμα του φεστιβάλ πρωτότυπα ερωτήματα αναφορικά με την πρόοδο της τεχνολογίας, «φωτίζοντας» με τις ομιλίες τους το φετινό κοινό του φεστιβάλ.

Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Η ελληνική αποστολή ξεχώρισε ανάμεσα σε 520 συμμετέχοντες από 60 χώρες και κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία “Challenge”.

Αποκλειστικό: Εξαγορά της ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Adveos από την κινεζική Beken

Μια ακόμα εξαγορά σημειώθηκε λίγο πριν το τέλος του 2020: Η ελληνική Adveos εξαγοράστηκε από την Beken Corporation, με έδρα τη Σαγκάη. Η Adveos δραστηριοποιείται στο χώρο της Μικροηλεκτρονικής και συγκεκριμένα υλοποιεί και εκμεταλλεύεται εμπορικά προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας για ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα (chips) υψηλής τεχνολογίας.

iGEM Patras: Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών σε διαγωνισμό του MIT

16 φοιτητές του Παν. Πατρών κατέκτησαν το Αργυρό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition, στον οποίο συμμετείχαν 250 ομάδες από όλο τον κόσμο.

 
Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ "σήκωσε" το start-up BibeCoffee με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο

Η BibeCoffee, έχει δημιουργήσει μια IoT λύση παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, που μετατρέπει κάθε επαγγελματική μηχανή καφέ σε έξυπνο συνδεδεμένο τερματικό και έχει στόχο να μεταμορφώσει την αγορά του καφέ.

 
Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας: Δωρεάν Ψηφιακά Business Days για πρώτη φορά

Οι εγγραφές συμμετοχής γίνονται έως τις 16 Νοεμβρίου 2020.

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης

Eίναι ο πρώτος και ο μοναδικός Έλληνας που εκλέγεται Αντιπρόεδρος του ERC, το οποίο επιλέγει και χρηματοδοτεί τους καλύτερους και πιο δημιουργικούς ερευνητές, οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας, για να υλοποιήσουν τα έργα τους στην Ευρώπη.

H θητεία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021.

2 βραβεία web design για ελληνική εταιρεία στα Lovie Awards!

Το web design studio fourpillars κατέκτησε ένα Silver Lovie και το People's Lovie βραβείο στην κατηγορία «Best use of Animation in web design» στα πανευρωπαϊκά βραβεία Lovie Awards 2020. 

 

 Σελίδα 1 από 15: > >>