Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
17η Μαΐου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 6 από 15: << < > >>

Δύτες ανέσυραν 340 κιλά σκουπιδιών από το λιμάνι των Φηρών

Ομάδα 7 επαγγελματιών δυτών καθάρισε για πρώτη φορά το παλιό λιμάνι της Σαντορίνης στα Φηρά.

Αρχαίο ειδώλιο το οποίο διατίθετο παράνομα προς πώληση σε δημοπρασία επιστρέφει στην Ελλάδα

Ένα ειδώλιο αλόγου από τη Γεωμετρική Περίοδο, το οποίο είχε κλαπεί και διετίθετο προς πώληση από τον αμερικάνικο οίκο δημοπρασιών Sotheby's, επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Η απόφαση των ΗΠΑ που δικαίωσε την Ελλάδα θεωρείται μεγάλης σημασίας.

Ελληνική διάκριση στο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας Sony World Photography Awards 2020!

Νικήτρια στη Φοιτητική Κατηγορία αναδείχθηκε η Ιωάννα Σακελλαράκη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με μια σειρά νυχτερινών φωτογραφιών με τον τίτλο "Αειφορία". 

Ελληνοαμερικανίδα μαθήτρια βραβεύτηκε για τη δημοσιογραφική της έρευνα της με θέμα το ρατσισμό

Η 18χρονη Nina Lavezzo-Stecopoulos έλαβε το βραβείο Λυκειακής Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Robert F. Kennedy για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτοί είναι οι 37 κορυφαίοι Έλληνες στην Επιστήμη των Υπολογιστών!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό κορυφαίων επιστημόνων πληροφορικής, βάσει της διεθνούς κατάταξης της Guide2Research, έχοντας ξεπεράσει πολλές χώρες με σημαντικά μεγαλύτερο πληθυσμό.

Φάρμακο κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας προτείνεται ως νέα θεραπευτική προσέγγιση για την COVID-19

Ο αποκλεισμός της πρωτεΐνης (BTK) (Bruton tyrosine kinase) μπορεί να παρείχε κλινικό όφελος σε μια μικρή ομάδα ασθενών με σοβαρή COVID-19.

Δωρεάν διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση για επαγγελματίες του κλάδου της υγείας: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον COVID-19

Σημαντικοί Έλληνες επιστήμονες από διάφορα σημεία του κόσμου σε συνεργασία με καταξιωμένους συναδέλφους τους διοργανώνουν το 3ήμερο event “1st International Multidisciplinary Connected Congress on COVID-19 Update”, το οποίο θα γίνει από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου, 18:00-20:30 ώρα Ελλάδος. Θέμα του συνεδρίου είναι οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία COVID-19.

“Οπωσδήποτε μάσκα όταν μπαίνετε σε κλειστούς χώρους”

Νέο άρθρο στο Science υποστηρίζει τη σπουδαιότητα της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους και της ευρείας εφαρμογής διαγνωστικών τεστ στη μείωση της μολυσματικότητας του ιού.

Θετικά συμπεράσματα για τη χρήση του «Anakinra» σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς με COVID-19

Δημοσίευση στο περιοδικό The Lancet Rheumatology από τους Thomas Huet και συνεργάτες μετά από μελέτη στη Γαλλία, διαπιστώνει οφέλη από την εκτός ένδειξης χορήγηση του συγκεκριμένου βιολογικού παράγοντα σε νοσηλευόμενους βαρέως πάσχοντες ασθενείς με COVID-19.

To ITE συντονίζει το νέο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας για τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις

Η πρωτοβουλία, που συντονίζεται από τον Πρόεδρο του ΙΤΕ και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νεκτάριο Ταβερναράκη, έχει 2ετές πλάνο υλοποίησης και έχει ως στόχο να οργανώσει τις αυτονόμες ερευνητικές προσπάθειες στα ιδρύματα της χώρας, ώστε να υπάρξει μια κοινή, εθνική γραμμή στην αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Με τον τρόπο αυτό η συσσωρευμένη γνώση των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων, πολλά εκ των οποίων ούτως ή άλλως διακρίνονται διεθνώς για την έρευνά τους, θα συνεισφέρει στην παγκόσμια μάχη κατά των νευροεκφυλιστικών.

Μείωση θνητότητας χωρίς παρενέργειες δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος ιαθέντων

Η χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς από COVID-19, σε αρρώστους που νοσηλεύονται από τη νόσο, φαίνεται ότι αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο σημαντική θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Η μέθοδος εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.


 Σελίδα 6 από 15: << < > >>