Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
24η Σεπτεμβρίου 2020
Εγγραφή στο Newsletter:
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Σημαντική επένδυση σε τεχνολογία που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΙΤΕ

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας BIOPIX-T, η οποία αξιοποιεί έρευνα που αναπτύχθηκε στο Biosensors Lab του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), έλαβε seed επένδυση από τη Metavallon VC. Βασικό προϊόν της εταιρείας είναι μια νέα φορητή πλατφόρμα για την αξιόπιστη εκτέλεση μοριακών διαγνωστικών tests. Στόχος της εταιρείας είναι να εισέλθει και στην αγορά των διαγνωστικών tests για μολυσματικές νόσους.

Έρχονται οι μικροδορυφόροι made in Greece!

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών ξεκίνησε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του EKΠΑ. Πρόκειται για το Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το οποίο λειτούργησε πιλοτικά από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στο Συγκρότημα Ευρίπου (στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά Ευβοίας). Ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 100. Όπως τονίζεται, το τμήμα αυτό αποτέλεσε την 1η ή 2η επιλογή του 45% περίπου των εισακτέων του κατά το 1ο έτος λειτουργίας (2019-2020). Από αυτή τη χρονιά αναμένεται να αποτελέσει τη νέα κατεύθυνση για όσους νέους θελήσουν να ασχοληθούν με έναν από τους πιο ενδιαφέροντες κλάδους της νέας οικονομίας, ένα πεδίο με πολλές εφαρμογές και μεγάλη ωφέλεια, ένα "ταξίδι ζωής που βελτιώνει τη ζωή στη Γη αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Επιστήμες και του Διαστήματος".   

 
Ελληνική εταιρεία στις Top 5 ρομποτικές διεθνώς για εφαρμογές στη βιομηχανία, βάσει αξιολόγησης του οργανισμού 'StartUs Insights'

Η Gizelis Robotics συμπεριλήφθηκε στις 5 καλύτερες εταιρείες ρομποτικής με εφαρμογές στη βιομηχανία διεθνώς, ανάμεσα σε 589 ανερχόμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Εταιρεία υψηλής τεχνολογίας ανοίγει θυγατρική στις ΗΠΑ

Ο Όμιλος EFA GROUP, προχώρησε στην ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρίας της Theon Sensors S.A. με έδρα το Άρλινγκτον - Βιρτζίνια των ΗΠΑ και σε επένδυση στο start-up DEFENDER LLC, με έδρα τη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, επεκτείνοντας και ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις διεθνείς επιχειρηματικές του δραστηριότητες. H Theon ειδικεύεται στα συστήματα νυχτερινής όρασης και προμηθεύει στρατούς σε όλο τον κόσμο. O Όμιλος EFA GROUP, στον οποίο ανήκει, απασχολεί πάνω από 240 άτομα προσωπικό, ως επί το πλείστον Έλληνες επιστήμονες και μηχανικούς.

Think Silicon: το καλό νέο για την οικονομία που θέλουμε για την Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η ιστορικά μεγαλύτερη εξαγορά στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα: το χαρτοφυλάκιο της ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Think Silicon περνάει πλέον στην εισηγμένη στο NASDAQ εταιρεία Applied Materials.