Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
19η Μαρτίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 4: > >>

Ποια Μονοπάτια Σταδιοδρομίας έχουν οι Φυσικοί; Οι ειδικοί ενημερώνουν και συμβουλεύουν

To πάνελ αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης "Μονοπάτια Σταδιοδρομίας" από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Συμμετείχαν μια καθηγήτρια πανεπιστημίου καθώς και στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που έχουν σπουδάσει φυσική και έχουν ακολουθήσει διαφορετικά, μεταξύ τους, μονοπάτια σταδιοδρομίας. 

 
Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Η ελληνική αποστολή ξεχώρισε ανάμεσα σε 520 συμμετέχοντες από 60 χώρες και κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία “Challenge”.

iGEM Patras: Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών σε διαγωνισμό του MIT

16 φοιτητές του Παν. Πατρών κατέκτησαν το Αργυρό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition, στον οποίο συμμετείχαν 250 ομάδες από όλο τον κόσμο.

 
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης

Eίναι ο πρώτος και ο μοναδικός Έλληνας που εκλέγεται Αντιπρόεδρος του ERC, το οποίο επιλέγει και χρηματοδοτεί τους καλύτερους και πιο δημιουργικούς ερευνητές, οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας, για να υλοποιήσουν τα έργα τους στην Ευρώπη.

H θητεία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021.

Μελέτη ερευνητριών του ΙΤΕ στις σημαντικότερες ανακαλύψεις στη Βιολογία για το 2020

Μια δημοσίευση των ερευνητριών Παναγιώτας Ποϊράζη και Νάσης Παπουτσή από το Εργαστήριο Υπολογιστικών Νευροεπιστημών του Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ ανήκει στη λίστα του Quanta Magazine με τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στη Βιολογία ("Biggest Breakthroughs in Biology") για το έτος 2020.

 
Διεθνής διάκριση και υποτροφία ύψους 25.000 ευρώ για τον αστροφυσικό Ιωάννη Λιοδάκη

Ένας νεαρός Έλληνας αστροφυσικός, ο Ιωάννης Λιοδάκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Φινλανδικό Κέντρο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Τούρκου, επιλέχθηκε από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση για να πάρει την Υποτροφία Gruber.

 
Νεκτάριος Ταβερναράκης

Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Είναι από τους πρώτους στην Ευρώπη που έχουν πετύχει 2 επιχορηγήσεις από το European Research Council, και ο πρώτος στην Ελλάδα.

 
Σημαντική επένδυση σε τεχνολογία που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΙΤΕ

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας BIOPIX-T, η οποία αξιοποιεί έρευνα που αναπτύχθηκε στο Biosensors Lab του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), έλαβε seed επένδυση από τη Metavallon VC. Βασικό προϊόν της εταιρείας είναι μια νέα φορητή πλατφόρμα για την αξιόπιστη εκτέλεση μοριακών διαγνωστικών tests. Στόχος της εταιρείας είναι να εισέλθει και στην αγορά των διαγνωστικών tests για μολυσματικές νόσους.

Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή του ΕΜΠ Νικόλαο Χατζηαργυρίου!

Είναι ένας από τους μόλις 3 επιστήμονες στον κόσμο που βραβεύτηκαν με το "Global Energy Prize για το 2020". Το βραβείο του απονεμήθηκε για τη συνεισφορά του στο πεδίο των Νέων Ενεργειακών Εφαρμογών.

 
Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας

Είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), που αποτελεί το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής στην έρευνα και την επιστήμη.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη TIMES Higher Education

Θεωρείται μία από τις έγκυρες κατατάξεις διεθνώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πέρα από την κατάκτηση της 1ης θέσης μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων, έκανε μία ακόμα υπέρβαση: Σε έναν από τους πιο δύσκολους δείκτες, τον αριθμό αναφορών στα δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα του ιδρύματος, ήρθε στην 109η θέση διεθνώς.

Δεύτερο καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, αναδείχθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πετυχαίνοντας σημαντική βελτίωση και άνοδο από πέρυσι - σχεδόν 100 θέσεων.

 
Σημαντική ανακάλυψη με τη συμμετοχή του ΕΙΕ για τη βελτίωση της απόδοσης των οργανικών φωτοβολταϊκών

Μία ιδιαιτέρως σημαντική εργασία με τη συμβολή των ερευνητών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρ Χρήστου Χώχου και Δρ Βασίλειου Γρηγορίου (ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος) εκπονήθηκε και δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο διεθνές περιοδικό Nature Energy (IF: 46) με αντικείμενο μελέτης τα υψηλής απόδοσης οργανικά φωτοβολταϊκά.


 Σελίδα 1 από 4: > >>