H εταιρεία Mars αποφάσισε (επιτέλους) να αντικαταστήσει την εικόνα του "μαύρου εργάτη ορυζώνων" που υπάρχει στις συσκευασίες του "Uncle Ben' ("Μπάρμπα Μπεν", όπως το λέμε στην Ελλάδα). 

Επισήμως, στο πακέτο που παράγει τη συγκεκριμένη μάρκα ρυζιού εικονίζει τον αφροαμερικανό καλλιεργητή Gordon L. Harwell, ο οποίος προμήθευε με ρύζι τον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά άλλους, απεικονίζει έναν maître d’hôtel κάποιου εστιατορίου στο Σικάγο της δεκαετίας του 50, ονόματι Frank Brown.

Παρ' ολ' αυτά η μητρική εταιρεία δείχνει να αντιλαμβάνεται το βαρύ κλίμα της μετά δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ εποχής και αναγνωρίζει με δήλωσή της ότι "ένα πορτρέτο παραπέμπει σε αγρότη που δούλευε στο Τέξας είναι πλέον απαρχαιωμένο και δεν συμβαδίζει με το σήμερα". Σημειωτέον, η εικόνα του μαύρου αγρότη στις συσκευασίες χρησιμοποιείται από το 1946.

«Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία. Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στη μαύρη κοινότητα, τους συνεργάτες μας και τους εταίρους μας στη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Δικαίως οι υπεύθυνοι σκέφτονται την αλλαγή του branding της εταιρείας.

Σε αντίστοιχη "διόρθωση" ανακοίνωσε ότι θα προβεί και η εταιρεία Quaker Foods για το μείγμα για pancake "Aunt Jenima".