Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
19η Μαρτίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 2: > >>

Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας THEON SENSORS μπαίνει (και) στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου!

Η THEON SENSORS υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια οργάνων θερμικής απεικόνισης THERMIS CS κατόπιν πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ΤΗΕΟΝ SENSORS κατάφερε να επικρατήσει σημαντικών τοπικών και διεθνών εταιριών κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης, όπου το προϊόν της κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία εντός του προϋπολογισμού που διατέθηκε.

 
Η Think Silicon σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης: Νέες εγκαταστάσεις και προσλήψεις Ελλήνων μηχανικών

Η Think Silicon, με την εξαγορά της από τον όμιλο Applied Materials, έχει μετασχηματιστεί από start-up σε βασικό "παίκτη" στο σχεδιασμό τεχνολογίας στην Ευρώπη. Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας στη Μεταμόρφωση σηματοδοτούν ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη στρατηγική ανάπτυξης της Applied Materials.

Αποκλειστικό: Εξαγορά της ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Adveos από την κινεζική Beken

Μια ακόμα εξαγορά σημειώθηκε λίγο πριν το τέλος του 2020: Η ελληνική Adveos εξαγοράστηκε από την Beken Corporation, με έδρα τη Σαγκάη. Η Adveos δραστηριοποιείται στο χώρο της Μικροηλεκτρονικής και συγκεκριμένα υλοποιεί και εκμεταλλεύεται εμπορικά προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας για ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα (chips) υψηλής τεχνολογίας.

Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ "σήκωσε" το start-up BibeCoffee με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο

Η BibeCoffee, έχει δημιουργήσει μια IoT λύση παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, που μετατρέπει κάθε επαγγελματική μηχανή καφέ σε έξυπνο συνδεδεμένο τερματικό και έχει στόχο να μεταμορφώσει την αγορά του καφέ.

 
Σημαντική επένδυση σε τεχνολογία που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΙΤΕ

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας BIOPIX-T, η οποία αξιοποιεί έρευνα που αναπτύχθηκε στο Biosensors Lab του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), έλαβε seed επένδυση από τη Metavallon VC. Βασικό προϊόν της εταιρείας είναι μια νέα φορητή πλατφόρμα για την αξιόπιστη εκτέλεση μοριακών διαγνωστικών tests. Στόχος της εταιρείας είναι να εισέλθει και στην αγορά των διαγνωστικών tests για μολυσματικές νόσους.

Εργασιακές ευκαιρίες στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας (11-15 Ιουλίου) & το Soft Skills Lab (16-23 Ιουλίου) ολοκληρώθηκαν. Δείτε συγκεντρωμένες όλες τις αγγελίες εργασίας που ανέβηκαν στην πλατφόρμα διεξαγωγής του συνεδρίου από τις εταιρείες που συμμετείχαν εδώ.

Start-up για την έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ έλαβε χρηματοδότηση από τη Metavallon VC

H LangAware ιδρύθηκε από την ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Βασιλική Ρεντούμη και χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, ανιχνεύοντας και παρακολουθώντας ψηφιακούς βιοδείκτες με βάση τη γλώσσα και το λόγο.

Αποκλειστική συνέντευξη: Χρήστος Κυρατσούς - Η εντυπωσιακή πορεία του Έλληνα ερευνητή στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία

Γεννήθηκε στην Κοζάνη, σπούδασε στο Φαρμακευτικό του ΑΠΘ, έφυγε από την Ελλάδα τη “χρυσή εποχή” του 2004 και σήμερα είναι στέλεχος της φαρμακευτικής που ηγείται της μάχης για την εύρεση φαρμάκου για τον COVID-19.
Η πορεία του 39χρονου Χρήστου Κυρατσού, αντιπρόεδρου ερευνών της Regeneron, είναι αλματώδης –επί 9 χρόνια κάθε χρόνο ανέβαινε βαθμίδα, ενώ 3 φορές πήρε 2πλη προαγωγή!– αλλά η επιτυχία δεν ήρθε τυχαία.

Ο Χρήστος Κυρατσούς μιλά στο GoodNews για το πώς ο καθηγητής του Χρήστος Παναγιωτίδης τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με την έρευνα, για το μότο της Regeneron “doing well by doing good” και τη δαιμονοποίηση του πλούτου στην επιστήμη: Γιατί αποδεχόμαστε το να είναι πλούσιος ένας αθλητής ή ένας καλλιτέχνης και να μην είναι ένας επιστήμονας, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα;”. Φυσικά απαντά και στα ερωτήματα των ημερών: αν θα έχουμε φάρμακο πριν το δεύτερο κύμα και πώς θα διασφαλιστεί η παραγωγή και παγκόσμια διανομή του. 

3 ελληνικές εταιρείες στις κορυφαίες 25 του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3

Τρεις ελληνικές εταιρείες βρίσκονται στις 25 φιναλίστ νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (scaleups) του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3. Ξεχώρισαν ανάμεσα σε 250 αιτούντες από 36 χώρες.

Νέα χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ για το start-up Ferryhopper

To Ferryhopper, η πλατφόρμα αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο εισιτήρια για παραπάνω από 160 προορισμούς στην Ελλάδα. Με τη νέα επένδυση Series A, έχει ως στόχο να γίνει η νο.1 ferry booking engine στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Δικαίωση για την Beat στη δικαστική διαμάχη εναντίον του Θύμιου Λυμπερόπουλου

Η απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει τον πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΙΑΤΑ, του συνδικαλιστικού οργάνου των οδηγών ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλο, να καταβάλει 20.000 ευρώ στην εταιρεία για συκοφαντική δυσφήμιση.


 Σελίδα 1 από 2: > >>