Σημαντική αναγνώριση διεθνώς πέτυχε η ελληνική εταιρεία ρομποτικής Gizelis Robotics. Συμπεριλήφθηκε στις 5 καλύτερες εταιρείες ρομποτικής με εφαρμογές στη βιομηχανία διεθνώς, ανάμεσα σε 589 ανερχόμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η διεθνής πλατφόρμα StartUs Insights αξιολόγησε αναδυόμενες τεχνολογίες από 589 ανερχόμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις που εργάζονται σε ρομποτικές λύσεις και εφαρμογές για τον μεταποιητικό και βιομηχανικό τομέα με στόχο να ξεχωρίσει τις 5 πιο καινοτόμες.

Η Gizelis Robotics επιλέχθηκε με βάση τη ρομποτική εφαρμογή συγκόλλησης με το ρομπότ Roboweld, που αυξάνει την παραγωγικότητα με την υψηλή του ακρίβεια. 

«Συνδυάζοντας την ανθρώπινη ικανότητα με τη ρομποτική αξιοπιστία και την αυτονομία, οι ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να καινοτομήσουν και βιώσουν επιχειρηματική ανάπτυξη στο πλαίσιο του Industry 4.0. Αισθάνομαι περήφανος που η εταιρεία διακρίνεται παγκοσμίως και θα ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την ανάπτυξή μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Ελληνική βιομηχανία προχωράει δυναμικά στην εποχή του Industry 4.0 και έχει όλα τα εφόδια για να προσεγγίσει και κερδίσει τις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Ευάγγελος Γκιζελής, Ιδρυτής & CEO, Gizelils Robotics 

Ο παγκόσμιος χάρτης GlobalStartup Heat Map της StartUs Insights απεικονίζει τις 5 νεοσύστατες και αναδυόμενες εταιρείες που αναπτύσσουν λύσεις ρομποτικής.

Σχετικά με την Gizelis Robotics

Η Gizelis Robotics έχει έδρα το Σχηματάρι Βοιωτίας. Αποτελεί τη νεότερη εταιρεία του ομίλου εταιρειών της ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ, που είναι από τους παλαιότερους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας ελασμάτων στον κόσμο με εξαγωγές άνω του 80% της παραγωγής του. Η εταιρεία παρέχει μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

Σχετικά με τη StartUs Insights

Παγκόσμιος οργανισμός που εδρεύει στην Αυστρία. Εξειδικεύεται στην έγκαιρη αναγνώριση των νεοεμφανιζόμενων επιχειρήσεων, των τεχνολογιών και των επιχειρηματικών τους μοντέλων. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της καινοτομίας που βασίζεται σε δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη. Καλύπτει 1.116.000+ νεοσύστατες και αναδυόμενες εταιρείες και εξετάζει την καινοτομία στον τομέα της ρομποτικής στη γενική βιομηχανία.