Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
12η Ιουλίου 2020
Εγγραφή στο Newsletter:
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 15: > >>

Τζορτζ Γιανκόπουλος: “Το φάρμακο της Regeneron μπορεί να έρθει πολύ νωρίτερα από ένα εμβόλιο”

H Regeneron ανακοίνωσε μόλις την έναρξη της φάσης 3 των προληπτικών δοκιμών του REGN-COV2 σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Το κοκτέιλ αντι-ιικών αντισωμάτων REGN-COV2 της φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron πέρασε σε κλινικές δοκιμές φάσης 2/3, μετά τα θετικά αποτελέσματα από τη φάση 1 που διήρκησε 3 εβδομάδες.

Καλά νέα από τη μελέτη GRECCO-19: Η χρήση κολχικίνης μειώνει τις πιθανότητες διασωλήνωσης των ασθενών με κορωνοϊό

Σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA, το ελληνικής σύλληψης πρωτόκολλο GRECCO-19 έδειξε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ομάδα 105 ασθενών. Στη μελέτη συμμετέχουν 70 διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες από 16 κέντρα της Ελλάδας.

Ακόμα μια επιβεβαίωση για τη θεραπεία με πλάσμα αναρρωσάντων

Tο πλάσμα από αναρρώσαντες ασθενείς φαίνεται ότι θα αποτελέσει μια επιπλέον θεραπευτική επιλογή μαζί με τη ρεμδεσιβίρη για τους ασθενείς με COVID-19. Επιπρόσθετα, είναι πιθανό να υπάρχει συνεργική δράση μεταξύ της ρεμδεσιβίρης και του πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς”. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής και Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA.

Η δεξαμεθαζόνη είναι το πρώτο φάρμακο που αποδεικνύεται ότι βελτιώνει την επιβίωση στην COVID-19

Πριν από λίγες ώρες, ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της τυχαιοποιημένης κλινικής μελέτης RECOVERY που αφορούσαν στην δραστικότητα της δεξαμεθαζόνης. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Καστρίτης της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Καθηγητής Θεραπευτικής και Πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, συνοψίζουν τα ευρήματα, βάση των οποίων “Η χορήγηση σε χαμηλές δόσεις αυτού του παλιού, φθηνού και δοκιμασμένου φάρμακου που βρίσκεται σε κάθε φαρμακείο σε όλο τον κόσμο βελτιώνει τη θνητότητα των ασθενών με νόσο COVID-19 σοβαρής μορφής.

Σ. Παπαδόπουλος - Σ. Αρταβάνης: «Υπάρχει η δυναμική η Ελλάδα να ηγηθεί των εξελίξεων στη βιοϊατρική έρευνα»

Η βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα ήταν η θεματική του 5ου webcast του Hellenic Innovation Network, μια πρωτοβουλία της Marina Hatsopoulos, με την υποστήριξη του MIT Enterprise Forum και το συντονισμό του Έλληνα Πρόξενου στη Βοστόνη Στράτου Ευθυμίου, το οποίο έγινε στις 17 Ιουνίου.

Ομιλητές ήταν ο Δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Biogen και ο Δρ Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, Harvard Professor Emeritus of Cell Biology.

“Κοκτέιλ αντισωμάτων”, η νέα θεραπευτική προσέγγιση για τη νόσο COVID-19

Ο Καθηγητής Ιωάννης Τρουγκάκος (Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ), ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Καστρίτης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ), ο Καθηγητής Θεραπευτικής Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) και ο Καθηγητής Γεώργιος Παυλάκης (National Cancer Institute, USA) καταγράφουν τα νεότερα από τις προσπάθειες της Regeneron και της Εli Lilly να έχουν έτοιμο εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες.

 
Φάρμακο κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας προτείνεται ως νέα θεραπευτική προσέγγιση για την COVID-19

Ο αποκλεισμός της πρωτεΐνης (BTK) (Bruton tyrosine kinase) μπορεί να παρείχε κλινικό όφελος σε μια μικρή ομάδα ασθενών με σοβαρή COVID-19.

Δωρεάν διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση για επαγγελματίες του κλάδου της υγείας: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον COVID-19

Σημαντικοί Έλληνες επιστήμονες από διάφορα σημεία του κόσμου σε συνεργασία με καταξιωμένους συναδέλφους τους διοργανώνουν το 3ήμερο event “1st International Multidisciplinary Connected Congress on COVID-19 Update”, το οποίο θα γίνει από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου, 18:00-20:30 ώρα Ελλάδος. Θέμα του συνεδρίου είναι οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία COVID-19.

“Οπωσδήποτε μάσκα όταν μπαίνετε σε κλειστούς χώρους”

Νέο άρθρο στο Science υποστηρίζει τη σπουδαιότητα της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους και της ευρείας εφαρμογής διαγνωστικών τεστ στη μείωση της μολυσματικότητας του ιού.

Θετικά συμπεράσματα για τη χρήση του «Anakinra» σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς με COVID-19

Δημοσίευση στο περιοδικό The Lancet Rheumatology από τους Thomas Huet και συνεργάτες μετά από μελέτη στη Γαλλία, διαπιστώνει οφέλη από την εκτός ένδειξης χορήγηση του συγκεκριμένου βιολογικού παράγοντα σε νοσηλευόμενους βαρέως πάσχοντες ασθενείς με COVID-19.

Μείωση θνητότητας χωρίς παρενέργειες δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος ιαθέντων

Η χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς από COVID-19, σε αρρώστους που νοσηλεύονται από τη νόσο, φαίνεται ότι αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο σημαντική θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Η μέθοδος εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.


 Σελίδα 1 από 15: > >>