Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
24η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 3 από 4: << < > >>

Αιέν αριστεύειν το ΕΚΠΑ

Στην 267η θέση ανάμεσα στα 2.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παγκοσμίως το ΕΚΠΑ.
- Άνοδος 30 θέσεων σε σχέση με την περσινή κατάταξη του Center for World University Rankings - CWUR.

 
Συγχαρητήρια στον Δρ Νεκτάριο Ταβερναράκη!

Ο Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology – EIT)!

Τζορτζ Γιανκόπουλος: “Το φάρμακο της Regeneron μπορεί να έρθει πολύ νωρίτερα από ένα εμβόλιο”

H Regeneron ανακοίνωσε μόλις την έναρξη της φάσης 3 των προληπτικών δοκιμών του REGN-COV2 σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Το κοκτέιλ αντι-ιικών αντισωμάτων REGN-COV2 της φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron πέρασε σε κλινικές δοκιμές φάσης 2/3, μετά τα θετικά αποτελέσματα από τη φάση 1 που διήρκησε 3 εβδομάδες.

O Δρ Νικόλαος Νικολαΐδης έλαβε το διεθνές βραβείο "Young Investigator Award 2020"!

Ο Δρ Νικόλαος Νικολαΐδης, Παιδίατρος Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ - Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και Ειδικός Επιστήμονας Γενετικής, έλαβε το βραβείο European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE) Young Investigator Award 2020. 

Έρχονται οι μικροδορυφόροι made in Greece!

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών ξεκίνησε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του EKΠΑ. Πρόκειται για το Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το οποίο λειτούργησε πιλοτικά από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στο Συγκρότημα Ευρίπου (στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά Ευβοίας). Ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 100. Όπως τονίζεται, το τμήμα αυτό αποτέλεσε την 1η ή 2η επιλογή του 45% περίπου των εισακτέων του κατά το 1ο έτος λειτουργίας (2019-2020). Από αυτή τη χρονιά αναμένεται να αποτελέσει τη νέα κατεύθυνση για όσους νέους θελήσουν να ασχοληθούν με έναν από τους πιο ενδιαφέροντες κλάδους της νέας οικονομίας, ένα πεδίο με πολλές εφαρμογές και μεγάλη ωφέλεια, ένα "ταξίδι ζωής που βελτιώνει τη ζωή στη Γη αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Επιστήμες και του Διαστήματος".   

 
2 καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στην κορυφή παγκόσμιας κατάταξης στην Πολυκριτήρια Ανάλυση

Ο Κωνσταντινός Ζοπουνίδης και ο Μιχάλης Δούμπος βρέθηκαν στις 2 πρώτες θέσεις κατάταξης του περιοδικού JORS γα τη συμβολή τους στην Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων στη Χρηματοοικονομική Μοντελοποίηση.

Σημαντική διάκριση για το ελληνικό spin-off ResQ Biotech: Είναι ένα από τα "spin-offs to watch" του Nature!

H ResQ Biotech, το spin-off του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με έδρα την Πάτρα, έλαβε το Spinoff Prize του Nature, ως μια από τις 44 πιο πολλά υποσχόμενες εταιρείες τεχνοβλαστούς (“spin-offs to watch”) για το 2020. Στο διαγωνισμό, τον οποίο διοργανώνει η επιστημονική επιθεώρηση Nature σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Merck, συμμετείχαν εταιρείες τεχνοβλαστοί από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν ιδρυθεί μέσα στα τελευταία 3 χρόνια.

Πανευρωπαϊκή διάκριση στον Κώστα Γαβρόγλου για τη συνεισφορά του στην ιστορία της επιστήμης

Στον Κώστα Γαβρόγλου, Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Επιστήμης στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, απονέμεται το Gustav Neuenschwander Prize 2020 της European Society for the History of Science.

Μανώλης Δερμιτζάκης, Πρόεδρος ΕΣΕΤΕΚ: «Είναι στρατηγική απόφαση να στηρίξουμε και τη βασική έρευνα»

Στις 17 Ιουνίου έγινε η πρώτη επίσημη τηλεδιάσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα

Ο Πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ έκανε ιδιαίτερο λόγο για τη σημασία στήριξης της βασικής έρευνας. “Αυτό είναι ένα στοιχείο που μας διαφοροποιεί από την Ευρώπη”, είπε ο Δρ Δερμιτζάκης.

 
Το βραβείο «Εξαιρετικής Ερευνήτριας» στα πρώτα βήματα της καριέρας της έλαβε η Μυρσίνη Καφώρου από το Imperial!

Το βραβείο "Outstanding Early Career Researcher" έλαβε η Δρ Μυρσίνη Καφώρου, ερευνήτρια στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων του Imperial College London από την Πρόεδρο του Imperial.

Είναι η 2η διάκριση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα: Στα τέλη του 2019 είχε λάβει το 1ο βραβείο "Emerging Leaders Prize" του Medical Reseach Foundation, με χρηματικό έπαθλο 100.000 λίρες για την έρευνά της.

Σ. Παπαδόπουλος - Σ. Αρταβάνης: «Υπάρχει η δυναμική η Ελλάδα να ηγηθεί των εξελίξεων στη βιοϊατρική έρευνα»

Η βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα ήταν η θεματική του 5ου webcast του Hellenic Innovation Network, μια πρωτοβουλία της Marina Hatsopoulos, με την υποστήριξη του MIT Enterprise Forum και το συντονισμό του Έλληνα Πρόξενου στη Βοστόνη Στράτου Ευθυμίου, το οποίο έγινε στις 17 Ιουνίου.

Ομιλητές ήταν ο Δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Biogen και ο Δρ Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, Harvard Professor Emeritus of Cell Biology.

Αυτοί είναι οι 37 κορυφαίοι Έλληνες στην Επιστήμη των Υπολογιστών!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό κορυφαίων επιστημόνων πληροφορικής, βάσει της διεθνούς κατάταξης της Guide2Research, έχοντας ξεπεράσει πολλές χώρες με σημαντικά μεγαλύτερο πληθυσμό.


 Σελίδα 3 από 4: << < > >>