Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
3η Αυγούστου 2020
Εγγραφή στο Newsletter:
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 3 από 3: << <

Σ. Παπαδόπουλος - Σ. Αρταβάνης: «Υπάρχει η δυναμική η Ελλάδα να ηγηθεί των εξελίξεων στη βιοϊατρική έρευνα»

Η βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα ήταν η θεματική του 5ου webcast του Hellenic Innovation Network, μια πρωτοβουλία της Marina Hatsopoulos, με την υποστήριξη του MIT Enterprise Forum και το συντονισμό του Έλληνα Πρόξενου στη Βοστόνη Στράτου Ευθυμίου, το οποίο έγινε στις 17 Ιουνίου.

Ομιλητές ήταν ο Δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Biogen και ο Δρ Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, Harvard Professor Emeritus of Cell Biology.

Αυτοί είναι οι 37 κορυφαίοι Έλληνες στην Επιστήμη των Υπολογιστών!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό κορυφαίων επιστημόνων πληροφορικής, βάσει της διεθνούς κατάταξης της Guide2Research, έχοντας ξεπεράσει πολλές χώρες με σημαντικά μεγαλύτερο πληθυσμό.

Φάρμακο κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας προτείνεται ως νέα θεραπευτική προσέγγιση για την COVID-19

Ο αποκλεισμός της πρωτεΐνης (BTK) (Bruton tyrosine kinase) μπορεί να παρείχε κλινικό όφελος σε μια μικρή ομάδα ασθενών με σοβαρή COVID-19.

To ITE συντονίζει το νέο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας για τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις

Η πρωτοβουλία, που συντονίζεται από τον Πρόεδρο του ΙΤΕ και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νεκτάριο Ταβερναράκη, έχει 2ετές πλάνο υλοποίησης και έχει ως στόχο να οργανώσει τις αυτονόμες ερευνητικές προσπάθειες στα ιδρύματα της χώρας, ώστε να υπάρξει μια κοινή, εθνική γραμμή στην αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Με τον τρόπο αυτό η συσσωρευμένη γνώση των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων, πολλά εκ των οποίων ούτως ή άλλως διακρίνονται διεθνώς για την έρευνά τους, θα συνεισφέρει στην παγκόσμια μάχη κατά των νευροεκφυλιστικών.


 Σελίδα 3 από 3: << <