Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
19η Μαρτίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 4: > >>

Νεκτάριος Ταβερναράκης

Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Είναι από τους πρώτους στην Ευρώπη που έχουν πετύχει 2 επιχορηγήσεις από το European Research Council, και ο πρώτος στην Ελλάδα.

 
Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας

Είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), που αποτελεί το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής στην έρευνα και την επιστήμη.

Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος

Είναι ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Υπεύθυνος Αιματολογικής-Ογκολογικής Μονάδας Θεραπευτικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
Ο Δρ Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος είναι ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες της Ελλάδας - ανήκει στο 1% των επιστημόνων με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές στο ερευνητικό τους αντικείμενο.

Χρήστος Κυρατσούς

Είναι ο Αντιπρόεδρος Έρευνας της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του φαρμάκου για τον COVID-19. Πήρε το πρώτο του πτυχίο από το Φαρμακευτικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia. Το 2011 ξεκίνησε να εργάζεται στη Regeneron, της οποίας CEO είναι ο ελληνικής καταγωγής George Yancopoulos.

Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης

Πολυβραβευμένος Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει επινοήσει νέα μοντέλα πολυκριτήριας ανάλυσης* που εφαρμόζονται σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γεράσιμος Φιλιππάτος

Καθηγητής Καρδιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ηλίας Αγγελίδης

Ο Ηλίας Αγγελίδης είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιολογίας των Πνευμόνων και Ασθενειών στο Helmholtz Center Munich της Γερμανίας. Ταυτόχρονα ολοκληρώνει το διδακτορικό του στο Ludwig Maximilian University of Munich, στο Τμήμα της Ιατρικής.

Νικολέττα Ροβίνα

Η Νικολέττα Ροβίνα είναι Επίκουρη καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Ν.Ν.Θ.Α “Η Σωτηρία”. Κατέχει διδακτορικό (με βαθμό «Άριστα») από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τίτλο εξειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία.

Μάρκος Καλλίγερος

Ο Μάρκος Καλλίγερος είναι Ειδικευόμενος Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Brown του Rhode Island στις ΗΠΑ. Τελείωσε την Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα

Η Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα είναι Σύμβουλος σε μολυσματικές ασθένειες με ενδιαφέρον για πρωτογενείς και δευτερογενείς ανοσοανεπάρκειες και μεταμοσχεύσεις στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Γιώτα Τουλούμη

Η Γιώτα Τουλούμη είναι Καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας στο Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νικόλαος Πανούσης

Βιολόγος με διδακτορικό στην Γενετική και Γονιδιωματική από το Τμήμα Ιατρικής Γενετικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο Wellcome Sanger Institute στο Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος κατέχει ήδη σημαντικές διακρίσεις. 


 Σελίδα 1 από 4: > >>