1) Εξαγορά της ελληνικής Think Silicon από την Applied Materials

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η ιστορικά μεγαλύτερη εξαγορά στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα: το χαρτοφυλάκιο της Think Silicon περνάει πλέον στην εισηγμένη στο NASDAQ εταιρεία Applied Materials.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "Η διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της Think Silicon παραμένουν στην Πάτρα και την Αθήνα και συνεχίζουν να εξυπηρετούν το διαρκώς αυξανόμενο διεθνές πελατολόγιό τους και να αναπτύσσουν το φιλόδοξο προϊοντικό και τεχνολογικό τους πλάνο ανάπτυξης στο χώρο των ηλεκτρονικών και ημιαγωγών". 

Η Think Silicon S.A ιδρύθηκε το 2007 από τους Γιώργο Σιδηρόπουλο και Ιάκωβο Σταμούλη στην Πάτρα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

2) Το κυπριακό start-up Omilia «σήκωσε» 20 εκατομμύρια

Η Omilia, μια κυπριακή εταιρεία η οποία ασχολείται με τη μηχανική μάθηση, εξασφάλισε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων από την Grafton Capital προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία της, η οποία είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες εξυπηρέτησης πελατών παγκόσμιων εταιρειών.

Πρόκειται για την πρώτη εξωτερική χρηματοδότηση της εταιρείας μετά από 18 χρόνια στα οποία κάλυπτε τις ανάγκες της με ιδία μέσα. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθεί η παρουσία της σε Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, όπου έχει ήδη μια κερδοφόρα πελατειακή βάση.

Η κυπριακή εταιρεία, που διατηρεί γραφεία και στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, έναν εικονικό βοηθό και ένα σύστημα διαχείρισης συνομιλιών με πελάτες. Με την τεχνολογία της, οι πελάτες μιας εταιρείας μπορούν να έρθουν σε επαφή με “ευφυΐα ανθρώπου” και “αποδοτικότητα μηχανής”, όταν επικοινωνούν με αυτήν, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε chat, social media, SMS, email ή κάποιας εφαρμογής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

3) Πιθανή εξαγορά της Softomotive από τη Microsoft

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές εταιρείας τεχνολογίας ελληνικών συμφερόντων ανακοινώθηκε στις 20 Μαΐου, καθώς έγινε γνωστό ότι η Microsoft, εκ των κολοσσών στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών, εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία ρομποτικής Softomotive.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια από τους Μάριο Σταυρόπουλο και Αργύρη Κανίνη και πλέον έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Η Softomotive απασχολεί περισσότερα από 150 άτομα, εκ των οποίων περίπου 100 είναι στην Αθήνα, όπου λειτουργεί ουσιαστικά το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

Η εταιρεία θεωρείται ηγέτης στην αγορά των αυτοματοποιημένων υπολογιστικών εργασιών (Robotic Process Automation – RPA). Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Microsoft Charles Lamanna, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα.