Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας Think Silicon, an Applied Materials company, στην Μεταμόρφωση Αττικής.

H Think Silicon Μονοπρόσωπη A.E., μια εταιρεία του Ομίλου Applied Materials, ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα (HQ) και έχει παραρτήματα στην Αθήνα (DC), στο Τορόντο, (HQ North America), στο Όστιν, Τέξας (Sales office), στην Κολωνία, Γερμανία (Sales office), και στο Ταϊπέι, Ταϊβάν (Sales office) εξυπηρετώντας πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην σχεδίαση και υλοποίηση υψηλής απόδοσης 2D & 3D Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs) και Ελεγκτών Οθόνης (Display Processors/Controllers) για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT), των φορέσιμων συσκευών (wearables), των οικιακών συσκευών και οθονών βιομηχανικού αυτοματισμού. Επίσης, η εταιρεία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό Machine Learning Accelerators για την αγορά της τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Η εταιρεία Think Silicon τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται σε συνεχή αναπτυξιακή τροχιά επεκτείνοντας σημαντικά τόσο την πελατειακή της βάση ανά τον κόσμο όσο και το ανθρώπινό της δυναμικό. Χαρακτηριστικό αυτής της ταχύτατης ανάπτυξης είναι πως τους τελευταίους μήνες το πελατολόγιο της έχει εμπλουτιστεί σημαντικά με μεγάλες εταιρείες του χώρου. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει παρουσία στην Πάτρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Τον τελευταίο χρόνο, η Think Silicon έχει μετασχηματιστεί από start-up σε μέλος πολυεθνικής εταιρείας μέσω της ενσωμάτωσής της στoν οργανισμό της Applied Materials και της επένδυσης που ακολούθησε την εξαγορά.

Η είσοδος της Applied Materials στο ελληνικό επενδυτικό τοπίο έχει ήδη οδηγήσει σε σημαντικές ενισχύσεις σε επίπεδο εγκατάστασεων και εξοπλισμού, δημιουργώντας νέα υπερσύχρονα γραφεία στην Μεταμόρφωση Αττικής, εκτάσεως 1000 τ.μ. εξοπλισμένα με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας. Οι νέες εγκαταστάσεις μας στην Μεταμόρφωση Αττικής σηματοδοτούν ένα νέο πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο στη στρατηγική ανάπτυξης της Applied Materials και τοποθετούν τη Think Silicon και την Ελλάδα σε βασικό κέντρο σχεδιασμού τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Αναφορικά με την ανάπτυξη σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, τον τελευταίο χρόνο ταλαντούχοι και έμπειροι μηχανικοί από όλο τον κόσμο έχουν ενταχθεί στην εταιρεία. Το 33% των εργαζομένων της αποτελούν μηχανικοί με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό που αποφάσισαν να επαναπατριστούν. Αναφορικά με τις μελλοντικές προσλήψεις της εταιρείας, αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων προιόντων, ο οποίος θα στελεχωθεί κυρίως απο μηχανικούς αλλά και από εξειδικευμένο προσωπικό στο τομέα του marketing και των πωλήσεων. Η Think Silicon εκτιμά ότι θα τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της το 2022.

"Στην Applied Materials επενδύουμε σε ταλέντα και πιστεύουμε ότι η σύνδεση της βιομηχανίας με τον ακαδημαϊκό χώρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσουμε στην καινοτομία και στην ανάπτυξη τον τομέα της τεχνολογίας. Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά ακαδημαικά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα παράγουν έρευνα παγκόσμιας κλάσης. Όμως, πρέπει να μετατρέψουμε την έρευνα που παράγεται σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και προϊόντα.", τονίζουν σε δελτίο τύπου τους.

Ως πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, η Applied Materials συνεργάζεται στενά με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Επίκουρο Καθηγητή Γεώργιο Κεραμίδα με στόχο να οικοδομηθεί ένας ερευνητικός κόμβος στη Θεσσαλονίκη μέσω χρηματοδοτούμενων διδακτορικών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τα οποία θα εστιάζουν στον σχεδιασμό υλικού (Hardware) και λογισμικού (Software) για επιταχυντές μηχανικής μάθησης.

 

Διαβάστε για τα Καλά Νέα της Think Silicon μετά την εξαγορά και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξής της στην GoodNewsPaper 2020.