Ανακοινώθηκε η ιστορικά μεγαλύτερη εξαγορά στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα: το χαρτοφυλάκιο της Think Silicon περνάει πλέον στην εισηγμένη στο NASDAQ εταιρεία Applied Materials.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "Η διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της Think Silicon παραμένουν στην Πάτρα και την Αθήνα και συνεχίζουν να εξυπηρετούν το διαρκώς αυξανόμενο διεθνές πελατολόγιό τους και να αναπτύσσουν το φιλόδοξο προϊοντικό και τεχνολογικό τους πλάνο ανάπτυξης στο χώρο των ηλεκτρονικών και ημιαγωγών". 

Η Think Silicon S.A ιδρύθηκε το 2007 από τους Γιώργο Σιδηρόπουλο και Ιάκωβο Σταμούλη στην Πάτρα (HQ). Ανέπτυξαν την τεχνολογία χρηματοδοτούμενοι από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα. Η εταιρία απασχολεί σήμερα 20 μηχανικούς σε Πάτρα και Αθήνα, ενώ διαθέτει γραφείο επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Τορόντο του Καναδά και δίκτυο πωλήσεων στο Σαν Χοσέ, Αμερική και στην Ταϊπέι, Ταϊβάν.

Η τεχνολογία της έχει καταφέρει να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας και να επιμηκύνει τη ζωή της μπαταρίας, κάνοντας τις συσκευές (wearables, Internet of Things, οικιακές συσκευές, συστήματα ασφαλείας  και οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού) εύχρηστες μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος διεπαφής ανθρώπου-μηχανής, αλλά διατηρώντας την αυτονομία τους χωρίς ο χρήστης να αναζητά λύσεις για επαναφόρτιση ή να καταφεύγει σε χρήση επιπλέον φορητών μπαταριών. Πρόσφατα επέκτεινε τη προϊοντική γκάμα  της σε λύσεις απευθυνόμενες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης  επεξεργαστών χαμηλής ισχύος για Edge Computing. 

To βασικό προϊόν της Think Silicon, το “NEMA|GPU”, εστιάζει σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη και αποτελεί τη μοναδική λύση υπολογιστικών γραφικών για ολοκληρωμένα συστήματα χαμηλού κόστους επιτρέποντας στις εταιρείες ημιαγωγών να σχεδιάζουν ολοκληρωμένα συστήματα, αξιοποιώντας: α. την πολύ μικρή επιφάνεια πυριτίου, β. την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, γ. την ταχεία ανάπτυξη του λογισμικού προκειμένου να εξοικονομήσουν σημαντικό κόστος και κατανάλωση ενέργειας και δ. τη δυνατότητα μείωσης του απαιτούμενου χρόνο ανάπτυξης (development time/ time to market).

Η Applied Materials, με έδρα στην Καλιφόρνια, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία υλικών για την παραγωγή σχεδόν κάθε νέου chip υπολογιστή και προηγμένης οθόνης στον κόσμο. Επιπλέον, κατατάσσεται σταθερά  στη λίστα των “World’s Most Admired Companies” του Fortune. Έχει παρουσία σε 18 χώρες και πάνω από 22.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, ενώ κατέχει πάνω από 13.300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το περασμένο έτος επένδυσε $ 2.1 δισ. σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

Η εξαγορά από την Applied Materials έρχεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο εκκολαπτόμενο οικοσύστημα νεοφυών τεχνολογικών στην Ελλάδα. H Think Silicon αποτελεί ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα όπου ταλαντούχοι επιχειρηματίες κατάφεραν να αναπτύξουν καινοτόμα τεχνολογία για την παγκόσμια βιομηχανία των ημιαγωγών. Επιλέγοντας την Ελλάδα ως βάση για την επέκταση του παγκοσμίου δικτύου Έρευνας & Ανάπτυξης, η Applied Materials επιβεβαιώνει το απαράμιλλο επίπεδο του ελληνικού ταλέντου, της καινοτομίας και των δυνατοτήτων Ε & Α.