Η THEON SENSORS υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια οργάνων θερμικής απεικόνισης THERMIS CS κατόπιν πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για την προμήθεια και υποστήριξη του προγράμματος θερμικών Sniper In-Line Low Light System (SILLS)-Long Wave InfraRed (LWIR) Thermal Sight. Η αρχική παραγγελία περιλαμβάνει την παράδοση 500 τμχ ΤHERMIS CS εντός του 2022, ενώ πρόσθετα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν από τη ΤΗΕΟΝ SENSORS καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης σε συνεργασία με τον βρετανικό συνεργάτη της Active Electronics.

Η ΤΗΕΟΝ SENSORS κατάφερε να επικρατήσει σημαντικών τοπικών και διεθνών εταιριών κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης που περιελάμβανε εργαστηριακές και δια ζώσης επιτόπιες δοκιμές, όπου το προϊόν της THERMIS CS (12um) κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία εντός του προϋπολογισμού που διατέθηκε.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των συστημάτων θερμικής απεικόνισης της ΤΗΕΟΝ SENSORS επιτρέπουν τη δυνατότητα χρήσης τους σε πολλαπλές πλατφόρμες (όπως φορητές συσκευές, οχήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη) δημιουργώντας νέες οικογένειες προϊόντων υψηλής ποιότητας. Τόσο τα προϊόντα νυχτερινής όρασης, όσο και τα νέα θερμικά συστήματα της ΤΗΕΟΝ SENSORS χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία των τελικών χρηστών του ΝΑΤΟ, παρέχοντας σύνθετες δυνατότητες διαλειτουργικότητας στο σύγχρονο απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον.

«H είσοδος της THEON SENSORS μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, και παρά τη σχετικά μικρή αξία της πρώτης φάσης της προμήθειας, αποτελεί σημαντική επιτυχία της εταιρίας, καθώς πρόκειται για ένα θερμικό προϊόν που αυτή τη στιγμή ξεπερνάει σε επιδόσεις αντίστοιχα σημαντικών τοπικών και διεθνών εταιριών. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την τέταρτη χώρα του ΝΑΤΟ που επέλεξε τα θερμικά συστήματα της THEON SENSORS που έχουν εισέλθει στην αγορά μόλις τους τελευταίους 18-24 μήνες. Η νέα αυτή ανάθεση έρχεται μετά από τις πωλήσεις στις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις οργάνων νυχτερινής όρασης DAMON και θερμικών THERMIS για παρόμοιο πρόγραμμα Sniper, αλλά και πωλήσεις θερμικών οργάνων σε ευρωπαϊκές αλλά και σε χώρες στην Άπω Ανατολή. Η είσοδός μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά με σχετικά νέο για εμάς προϊόν, και σε συνδυασμό με τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας σύμφωνα με την οποία μόλις ένας τελικός χρήστης δοκιμάσει τα προϊόντα της THEON SENSORS επανέρχεται για μεγαλύτερες παραγγελίες, αναδεικνύει την αξία του όλου εγχειρήματος», σημείωσε ο Δρ. Μιχάλης Κολώτος, 5EYES Armies Business Development & US Operations Director της ΤΗΕΟΝ SENSORS.

 

Η THEON SENSORS είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικών που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια σε περισσότερες από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη και η παραγωγή των συστημάτων γίνεται στην Αθήνα, ενώ οι παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητές της υποστηρίζονται από πέντε θυγατρικές, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία, στη Σιγκαπούρη, με εγκαταστάσεις συμπαραγωγής στη Μέση και την Άπω Ανατολή. H THEON SENSORS είναι μέλος του Ομίλου EFA GROUP. www.theon.com