Καλωσήρθατε στην ειδική σελίδα του πρακτορείου GoodNews για τον SARS-CoV-2. Όσο διαρκεί η πανδημία θα προσφέρουμε δωρεάν ροή με μόνο Καλά Νέα στη μάχη κατά του ιού.
4η Ιουνίου 2020
Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα
έχουν αναρρώσει
1374
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Έρευνα: Το καλύτερο υλικό για χειροποίητη μάσκα είναι ο συνδυασμός 2 υφασμάτων

Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι δεδομένη για την έξοδο από την καραντίνα. Eρευνητές και εταιρείες εξετάζουν την αποτελεσματικότητα χειροποίητων μασκών από υφάσματα και υλικά στα οποία όλοι έχουμε πρόσβαση.

Εικόνες από το μέλλον; Τα 275 μέτρα για την έξοδο από την καραντίνα από το Cambridge

Η ερευνητική πρωτοβουλία βιοασφάλειας BioRISC (St Catharine's College) του Cambridge αξιοποιώντας στοιχεία από το Τμήμα Ζωολογίας σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Υφιστάμενου Κινδύνου, παρουσίασε πρόσφατα εκτενή κατάλογο προτεινόμενων μέτρων προς Κυβερνήσεις για το πώς να "οργανώσουν" τις πόλεις τους εν μέσω πανδημίας και μετά τη χαλάρωση της καραντίνας. 
Δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά θα υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση (ελπίζουμε όχι πολλά!), αλλά μέσα σε αυτά κρύβονται δεκάδες ιδέες για applications και start-ups.

 
Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους για εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία

Σήμερα ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, από ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αντίστοιχες προσπάθειες, για τη δοκιμή 4 υποψηφίων εμβολίων σε υγιείς ενήλικες, διεξάγονται στη Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Paul Ehrlich στη Γερμανία είναι αισιόδοξος ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2020.

Ημέρα της Γης: 5 ενδείξεις ότι ο πλανήτης αυτοθεραπεύεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα χάρη στην καραντίνα

Σήμερα είναι η 50η επέτειος της Ημέρας της Γης. Και μπορεί οι άνθρωποι να χαίρονται τη φύση υπό περιορισμούς στις μετακινήσεις και με όριο συνάθροισης, αλλά ο πλανήτης γιορτάζει φέτος περισσότερο από ποτέ! Αυτοί είναι 5 τρόποι με τους οποίους έχει αλλάξει ο πλανήτης αυτές τις μέρες.

Επιστροφή στην κανονικότητα; 10+1 παρατηρήσεις για όσα αξίζει να επανεκτιμήσουμε μετά την καραντίνα

Μόνο το 9% των Βρετανών δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την καραντίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του sky news, οι συμμετέχοντες σε σχετική έρευνα ανέδειξαν σημαντικές θετικές πτυχές της καραντίνας μέσα από τις απαντήσεις τους, όπως τον καθαρό αέρα και το αίσθημα συλλογικότητας στις γειτονιές.

Χρήστες του Reddit από όλο τον κόσμο σχολίασαν τη συγκεκριμένη είδηση, καταθέτοντας τις δικές τους σκέψεις για όσα θετικά αποκομίζουν από αυτή την κατάσταση αλλά και όσα ελπίζουν να εφαρμοστούν και μετά το τέλος της καραντίνας.

Ελπιδοφόρα τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση του remdesivir σε ασθενείς – Δοκιμάζεται και στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή του πειραματικού φαρμάκου remdesivir δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη θεραπεία εκείνων που πάσχουν από βαριάς μορφής COVID-19, με τους περισσότερους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο να βελτιώνονται σημαντικά μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Η χορήγηση του remdesivir έχει εγκριθεί πειραματικά και στην Ελλάδα, στο πλαίσο της μελέτης "Adaptive COVID-19 Treatment Trial".

Αυτά είναι τα 15 επικρατέστερα εμβόλια για τον COVID-19

70 ερευνητικές ομάδες δουλεύουν αυτή τη στιγμή για την ανάπτυξη κάποιου εμβολίου κατά του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

3 από αυτά μάλιστα δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές φάσης 1/2 για το εμβόλιο της INOVIO, με χρηματοδότηση 6,9 εκατ. δολάρια

Ο Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI)* χρηματοδοτεί την INOVIO γα να συνεργαστεί με το Διεθνές Ινστιτούτο Εμβολίων (IVI) για την κλινική δοκιμή φάσης 1/2 του υποψηφίου εμβολίου (INO-4800) στη Νότια Κορέα.

Θεραπεία με αντισώματα από όσους έχουν αναρρώσει: η πιο πολλά υποσχόμενη λύση κατά του κορονοϊού;

O Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε στην απογευματινή ενημέρωση της Δευτέρας 13 Απριλίου ότι θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα πειραματική θεραπεία με αντισώματα από το πλάσμα ασθενών που έχουν αναρρώσει. 

 
Ο κολοσσός GSK επενδύει σε εταιρεία βιοτεχνολογίας με CEO τον George Scangos για πιθανή θεραπεία κατά του κορονοϊού

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline πριν 2 μέρες ανακοίνωσε την επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην αναπτυσσόμενη εταιρεία βιοτεχνολογίας Vir Biotechnology Inc. με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής George Scangos. Οι 2 εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη πιθανών λύσεων κατά του COVID-19.

Newsletter