Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
16η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 2 από 4: << < > >>

Διάκριση της Ελλάδος στην 52η Ολυμπιάδα Χημείας!

Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην 52η Ολυμπιάδας Χημείας.
Σε 2 μαθητές απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία.

Ο σημαντικότερος επιστήμονας με ειδικότητα στο πολλαπλό μυέλωμα διεθνώς είναι Έλληνας!

Και μάλιστα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών: ο Δρ Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας expertscape στην οποία κατατάσσονται οι γιατροί διεθνώς με βάση την εξειδίκευσή τους.

Όπως αναφέρεται: "M Dimopoulos is the top-rated expert in Multiple Myeloma in the worldκαι ανήκει στο top 0.0019% παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Πρότυπο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για τον ιό του Δυτικού Νείλου από το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Παν. Πατρών

Μια πρωτοβουλία του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND/EAA του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ) σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών και ανάλυσης δεδομένων Οικοανάπτυξη και το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Start-up για την έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ έλαβε χρηματοδότηση από τη Metavallon VC

H LangAware ιδρύθηκε από την ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Βασιλική Ρεντούμη και χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, ανιχνεύοντας και παρακολουθώντας ψηφιακούς βιοδείκτες με βάση τη γλώσσα και το λόγο.

17ο στην Ευρώπη το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση την απήχηση των επιστημονικών του δημοσιεύσεων

Στον πίνακα “Top Universities by Top Google Scholar Citations” της Webometrics το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 86η θέση παγκοσμίως, στην 17η θέση στην Ευρώπη και στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, με 2.296.997 ετεροαναφορές (citations).
Η επίδοση αυτή δίνει στο ΕΚΠΑ και την 1η θέση τόσο μεταξύ των Πανεπιστημίων της Μεσογείου όσο και μεταξύ των Πανεπιστημίων στα Βαλκάνια.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τον Ήλιο!
 
Από την αποστολή Solar Orbiter στην οποία συμμετέχει ο ηλιοφυσικός Γιάννης Ζουγανέλης.
Τετάρτη 15/7 στις 19:10 - Online συζήτηση στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Στη συζήτηση με τίτλο "Η τεράστια δυναμική του χώρου της Υγείας για επιχειρηματικότητα και απασχόληση" μιλούν:

O Γεώργιος Βασιλόπουλος, Γεν. Διευθυντής της Galenica και
ο Χρήστος Κυρατσούς, Αντιπρόεδρος Ερευνών της Regeneron.

TAT CARMIL1: το νέο φάρμακο “που θα μπορούσε να καταπολεμήσει την ανεξέλεγκτη φλεγμονή”

Σε ex vivo μελέτη μείωσε την αποδόμηση του κολλαγόνου έως και 43% (δημοσίευση στο Cell Reports). Το δημιούργησε μια ομάδα από τον Καναδά και το ΗΠΑ και όπως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν “θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του COVID-19, μεταξύ άλλων οξέων αναπνευστικών ασθενειών”. Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Bravo: Η επιστήμονας Χρυσή Λασπίδου εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης “Water Europe”

Η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Χρυσή Λασπίδου εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Water Europe, ο οποίος προωθεί θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης σχετικά με την αξιοποίηση του νερού στην Ευρώπη.

Νέα διεπιστημονική πλατφόρμα με την πορεία της νόσου COVID-19 (σε εθνικό και διεθνές επίπεδο)

Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, έγκριτοι επιστήμονες, νέοι ερευνητές και επαγγελματίες με εμπειρία πεδίου συνεισφέρουν στον ιστότοπο “CrisismedEdu”, υπό το ΠΜΣ “Παγκόσμια Υγειά - Ιατρική των Καταστροφών” της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ.

Πανευρωπαϊκή διάκριση από το ERC για τον καθηγητή Φυσικής Κωνσταντίνο Νικολόπουλο

Ένα από τα 3 πρώτα βραβεία «ERC Public Engagement Research Awards» κατέκτησε ο καθηγητής Φυσικής του βρετανικού πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ Κωνσταντίνος Νικολόπουλος για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο ερευνητικό πρόγραμμα ExclusiveHiggs. Για το project αυτό συνεργάστηκε με τη χορεύτρια-χορογράφο Μαίρη Παρδαλάκη και τη Δρα Μαρία Παυλίδου.

Αποκλειστική συνέντευξη: Χρήστος Κυρατσούς - Η εντυπωσιακή πορεία του Έλληνα ερευνητή στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία

Γεννήθηκε στην Κοζάνη, σπούδασε στο Φαρμακευτικό του ΑΠΘ, έφυγε από την Ελλάδα τη “χρυσή εποχή” του 2004 και σήμερα είναι στέλεχος της φαρμακευτικής που ηγείται της μάχης για την εύρεση φαρμάκου για τον COVID-19.
Η πορεία του 39χρονου Χρήστου Κυρατσού, αντιπρόεδρου ερευνών της Regeneron, είναι αλματώδης –επί 9 χρόνια κάθε χρόνο ανέβαινε βαθμίδα, ενώ 3 φορές πήρε 2πλη προαγωγή!– αλλά η επιτυχία δεν ήρθε τυχαία.

Ο Χρήστος Κυρατσούς μιλά στο GoodNews για το πώς ο καθηγητής του Χρήστος Παναγιωτίδης τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με την έρευνα, για το μότο της Regeneron “doing well by doing good” και τη δαιμονοποίηση του πλούτου στην επιστήμη: Γιατί αποδεχόμαστε το να είναι πλούσιος ένας αθλητής ή ένας καλλιτέχνης και να μην είναι ένας επιστήμονας, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα;”. Φυσικά απαντά και στα ερωτήματα των ημερών: αν θα έχουμε φάρμακο πριν το δεύτερο κύμα και πώς θα διασφαλιστεί η παραγωγή και παγκόσμια διανομή του. 


 Σελίδα 2 από 4: << < > >>