Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στην ενημέρωση της 24ης Απριλίου.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυριάκης, Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn στις ΗΠΑ, ετομάζεται να ξεκινήσει μελέτες σε εμβόλιο κατά του COVID-19. Η ομάδα του θα δοκιμάσει την ικανότητα υποψήφιου εμβολίου να προκαλέσει ανοσοαπόκριση σε χοίρους, όταν χρησιμοποιείται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά.
Πρόκειται για προσπάθεια που γεννήθηκε σε ένα από τα μαθήματα του Καθηγητή Μηχανικής του ΜΙΤ Γιώργου Μπαρμπαστάθη, ο οποίος στις αρχές Φεβρουαρίου πρότεινε στους φοιτητές του να εφαρμόσουν τις αρχές της μηχανικής μάθησης στον COVID-19, ο οποίος είχε μόλις ξεκινήσει να εξαπλώνεται.
Σήμερα είναι η 50η επέτειος της Ημέρας της Γης. Και μπορεί οι άνθρωποι να χαίρονται τη φύση υπό περιορισμούς στις μετακινήσεις και με όριο συνάθροισης, αλλά ο πλανήτης γιορτάζει φέτος περισσότερο από ποτέ! Αυτοί είναι 5 τρόποι με τους οποίους έχει αλλάξει ο πλανήτης αυτές τις μέρες.
Η θεαματική αύξηση της διεθνούς βιβλιογραφίας, τα εμβόλια που δοκιμάζονται, οι πιθανοί θεραπευτικοί στόχοι και η εφαρμογή των μέτρων ανά χώρα, από τον Βιολόγο (με διατριβή πάνω στη γρίπη των πτηνών), Γεώργιο Καργιολάκη.
Το "Ελληνικό πρωτόκολλο θεραπείας του Covid-19 με τη χρήση της κολχικίνης για ασθενείς με επιπλοκές στην καρδιά", είχε πολύ θετικά αποτελέσματα σε μελέτη με τη συμμετοχή 120 ασθενών! Το ανακοίνωσε ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία: οι αναρρώσαντες ανέρχονται στους 577, σύμφωνα με το Worldοmeter, στους 464, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δρ Σωτήρη Τσιόδρα. «Πρέπει να αντλήσουμε αισιοδοξία από τις ζωές που κερδήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίκουρος Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn και επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Εμβολίων και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.
Μόνο το 9% των Βρετανών δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την καραντίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του sky news, οι συμμετέχοντες σε σχετική έρευνα ανέδειξαν σημαντικές θετικές πτυχές της καραντίνας μέσα από τις απαντήσεις τους, όπως τον καθαρό αέρα και το αίσθημα συλλογικότητας στις γειτονιές.
Χρήστες του Reddit από όλο τον κόσμο σχολίασαν τη συγκεκριμένη είδηση, καταθέτοντας τις δικές τους σκέψεις για όσα θετικά αποκομίζουν από αυτή την κατάσταση αλλά και όσα ελπίζουν να εφαρμοστούν και μετά το τέλος της καραντίνας.
Ο Δρ Michael Osterholm δηλώνει "ντετέκτιβ ιών". Το πρόσφατο βιβλίο του έχει τίτλο "Deadliest Enemy: Our War Against Deadly Germs". Και αυτή είναι μια συνέντευξη στον Joe Rogan, στην οποία εξηγεί απλά το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ένας ιός, όπως ο SARS-CoV-2. Και σύμφωνα με τον Δρ Κωνσταντίνο Κυριάκη από την Κτηνιατρική Κλινική του Auburn, είναι ακριβώς αυτά που -ευτυχώς- ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση.
Η Γεωργία Ξάνθου-Τσιγκόγλου, διακεκριμένη Ερευνήτρια Β στο Εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας στο ΙΙΒΕΑΑ, καταγράφει ένα καθοριστικής σημασίας ερώτημα, τις πιθανές θεραπείες και μια σοβαρή πρόκληση που αξίζει να λάβουμε υπόψιν μας.
Τα αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή του πειραματικού φαρμάκου remdesivir δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη θεραπεία εκείνων που πάσχουν από βαριάς μορφής COVID-19, με τους περισσότερους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο να βελτιώνονται σημαντικά μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.
Η χορήγηση του remdesivir έχει εγκριθεί πειραματικά και στην Ελλάδα, στο πλαίσο της μελέτης "Adaptive COVID-19 Treatment Trial".