Επίκουρος Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn και επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Εμβολίων και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.

Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2004 και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Εργαστήριο Ιολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γάνδης το 2009.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Υγειονομικό και εργάστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής σε εταιρεία με κτηνιατρικά προϊόντα.

Δίδαξε ιολογία, ανοσολογία και λοιμώδη νοσήματα στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Μάρτιο του 2011 ως το Μάρτιο του 2013.

Τον Απρίλιο 2013 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα και στη συνέχεια στο Κέντρο Εμβολίων και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.

Από το 2018 είναι Επίκουρος Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn και επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Εμβολίων και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.

Είναι μέλος των Κέντρων Αριστείας για την Έρευνα στη Γρίπη (Centers of Excellence for Influenza Research and Surveillance-CEIRS) των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (National Institutes of Health) των ΗΠΑ.

Η έρευνα του επικεντρώνεται στη διερεύνηση του μοριακού μηχανισμού μετάδοσης ιών της γρίπης από τα ζώα στον άνθρωπο, τη χρήση του χοίρου ως μοντέλο για τη μελέτη της γρίπης στον άνθρωπο και εμβόλια νέας τεχνολογίας έναντι της γρίπης και άλλων ιογενών νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει 28 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 1000 ετεροαναφορές.

Διαβάστε το άρθρο του “Τα στάδια που απαιτούνται για την παραγωγή ενός εμβολίου“ ΕΔΩ

Διαβάστε τη συνέντευξή του με τίτλο “Ο Κωνσταντίνος Κυριάκης ξεκινά δοκιμές σε χοίρους για εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2“ ΕΔΩ