Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
24η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 13 από 15: << < > >>

Αποκλειστικό: Εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 αναπτύσσει η ομάδα του Δρ Πέτρου Καρακούση στο Johns Hopkins

Τελείωσε με εντυπωσιακές επιδόσεις και τους 3 κύκλους σπουδών στο περίφημο Johns Hopkins (JHU). Εδώ και λίγα χρόνια είναι Καθηγητής στο JHU (στο τμήμα Λοιμωδών Νόσων) με ειδίκευση στη Φυματίωση (TB) και στον HIV. Παράλληλα ανήκει και στο ιατρικό επιτελείο του ομώνυμου πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Λίγο πριν ξεκινήσει σημαντική έρευνα για εμβόλιο και πιθανές θεραπείες για τον SARS-CoV-2, ο Δρ Πέτρος Καρακούσης μάς απαντά σε όλα τα βασικά ερωτήματα των ημερών.

Η πιο σοβαρή ένδειξη ότι το peak στην Ελλάδα έχει περάσει

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα που βρισκόταν προ 12ης Μαρτίου.

Αυτά είναι τα 15 επικρατέστερα εμβόλια για τον COVID-19

70 ερευνητικές ομάδες δουλεύουν αυτή τη στιγμή για την ανάπτυξη κάποιου εμβολίου κατά του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

3 από αυτά μάλιστα δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

Αναστάσης Περράκης: «Να περάσουμε στο δόγμα “κανένας χωρίς προστασία και περίθαλψη”»

Ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Διευθυντής Ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Oncode και Συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος υποδομών Η2020 iNEXT-Discovery, μάς μιλά για το πόσα γνωρίζουμε ήδη για τον ιό, τον δείκτη RT και τα σημαντικά επιστημονικά ερωτήματα που υπάρχουν για τον κορονοϊό, κάποια από τα οποία προσπαθήσει να απαντήσει και η εμβληματική δράση για τον κορονοϊό από το δίκτυο των Ελλήνων Επιστημόνων που συντονίζουν ο Μανώλης Δερμιτζάκης και ο Βασίλης Γοργούλης.

 
Έλληνες επαγγελματίες παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική σε εταιρείες που πλήττονται από τον COVID-19, με την πρωτοβουλία Fellowship19

O εμπνευστής της Άγγελος Μουζακίτης μιλάει στο GoodNews για το πρόβλημα που λύνει και την εντυπωσιακή ανταπόκριση που έχει ήδη από ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές φάσης 1/2 για το εμβόλιο της INOVIO, με χρηματοδότηση 6,9 εκατ. δολάρια

Ο Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI)* χρηματοδοτεί την INOVIO γα να συνεργαστεί με το Διεθνές Ινστιτούτο Εμβολίων (IVI) για την κλινική δοκιμή φάσης 1/2 του υποψηφίου εμβολίου (INO-4800) στη Νότια Κορέα.

Το ΙΤΕ στην «Εμβληματική δράση για Επιδημιολογική μελέτη του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα» που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Να πώς το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και τα Ινστιτούτα του συμμετέχουν στη "συστράτευση της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής αλλά και οικονομικής και κοινωνικής κρίσης". 

 
GRECCO-19: Η ελληνική μελέτη με βάση την κολχικίνη για την προστασία του µυοκαρδίου των ασθενών µε κορονοϊό

Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι η αντιμετώπιση και η πρόληψη των επιπλοκών και της εξέλιξης της νόσου COVID-19, κυρίως σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα.

Έρευνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διαπιστώνει σημαντική μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στην Ελλάδα

Ως ορόσημο για τη σύγκριση των επιπέδων ρύπανσης ορίστηκε η 23η Μαρτίου 2020, οπότε και ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μόνο το 2% των δειγμάτων που ελέγχθηκαν τη Δευτέρα 13/4 στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ βγήκε θετικό στον κορονοϊό

Όπως δήλωσε στο GoodNews ο Ανδρέας Μεντής, Διευθυντής Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας στο Παστέρ, η εικόνα των τελευταίων 10 ημερών είναι πολύ ελπιδόφορα, με τα θετικά κρούσματα να περιορίζονται κάτω από το 10% σε σχέση με τα δείγματα που εξετάζονται.

Συνεργασία Pfizer και BioNTech για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 σε παγκόσμια κλίμακα

Η BioNTech και η Pfizer σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις πρώτες κλινικές μελέτες σε 2 εβδομάδες, εφόσον ληφθεί άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Συνέντευξη: Βασίλης Γοργούλης, ο ερευνητής της εμβληματικής ελληνικής δράσης COVID-19-GR

Είναι ο επιστήμονας από τον οποίο ξεκίνησε το ερευνητικό κομμάτι της πρωτοβουλίας - στην έρευνά του βασίζεται η προσπάθεια ανάπτυξης εχγώριου τεστ για την ανίχνευση του COVID-19

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Βασίλης Γοργούλης μιλά στο GoodNews για την ιστορική αυτή υπέρβαση.


 Σελίδα 13 από 15: << < > >>