Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
28η Μαρτίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 12 από 15: << < > >>

7 πιθανά φάρμακα κατά του COVID-19 που ήδη δοκιμάζονται

Περισσότερες από 200 κλινικές δοκιμές για φάρμακα ή εμβόλια βρίσκονται σε εξέλιξη. Και κάθε μέρα, ανακοινώνονται κι άλλες. Από επαναστοχευμένες θεραπείες για τη γρίπη, έως αποτυχημένα φάρμακα για τον ιό Εμπόλα και δοκιμασμένες θεραπευτικές ουσίες για την ελονοσία.

Εικόνες από το μέλλον; Τα 275 μέτρα για την έξοδο από την καραντίνα από το Cambridge

Η ερευνητική πρωτοβουλία βιοασφάλειας BioRISC (St Catharine's College) του Cambridge αξιοποιώντας στοιχεία από το Τμήμα Ζωολογίας σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Υφιστάμενου Κινδύνου, παρουσίασε πρόσφατα εκτενή κατάλογο προτεινόμενων μέτρων προς Κυβερνήσεις για το πώς να "οργανώσουν" τις πόλεις τους εν μέσω πανδημίας και μετά τη χαλάρωση της καραντίνας. 
Δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά θα υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση (ελπίζουμε όχι πολλά!), αλλά μέσα σε αυτά κρύβονται δεκάδες ιδέες για applications και start-ups.

 
Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους για εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία

Σήμερα ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, από ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αντίστοιχες προσπάθειες, για τη δοκιμή 4 υποψηφίων εμβολίων σε υγιείς ενήλικες, διεξάγονται στη Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Paul Ehrlich στη Γερμανία είναι αισιόδοξος ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2020.

Σωτήρης Τσιόδρας: “To ευχάριστο νέο της εβδομάδας είναι ότι η χώρα μας παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλή για την εποχή θνησιμότητα”

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στην ενημέρωση της 24ης Απριλίου.

Αποκλειστικό: Ο Κωνσταντίνος Κυριάκης ξεκινά δοκιμές σε χοίρους για εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυριάκης, Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn στις ΗΠΑ, ετομάζεται να ξεκινήσει μελέτες σε εμβόλιο κατά του COVID-19. Η ομάδα του θα δοκιμάσει την ικανότητα υποψήφιου εμβολίου να προκαλέσει ανοσοαπόκριση σε χοίρους, όταν χρησιμοποιείται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά.

 
Η αποτελεσματικότητα των μέτρων της καραντίνας σε ένα μοντέλο Έλληνα καθηγητή του MIΤ, μαζί με φοιτητή του

Πρόκειται για προσπάθεια που γεννήθηκε σε ένα από τα μαθήματα του Καθηγητή Μηχανικής του ΜΙΤ Γιώργου Μπαρμπαστάθη, ο οποίος στις αρχές Φεβρουαρίου πρότεινε στους φοιτητές του να εφαρμόσουν τις αρχές της μηχανικής μάθησης στον COVID-19, ο οποίος είχε μόλις ξεκινήσει να εξαπλώνεται.

Ημέρα της Γης: 5 ενδείξεις ότι ο πλανήτης αυτοθεραπεύεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα χάρη στην καραντίνα

Σήμερα είναι η 50η επέτειος της Ημέρας της Γης. Και μπορεί οι άνθρωποι να χαίρονται τη φύση υπό περιορισμούς στις μετακινήσεις και με όριο συνάθροισης, αλλά ο πλανήτης γιορτάζει φέτος περισσότερο από ποτέ! Αυτοί είναι 5 τρόποι με τους οποίους έχει αλλάξει ο πλανήτης αυτές τις μέρες.

Η ελληνική μελέτη GRECCO-19 πέρασε με επιτυχία την πρώτη φάση!

Το "Ελληνικό πρωτόκολλο θεραπείας του Covid-19 με τη χρήση της κολχικίνης για ασθενείς με επιπλοκές στην καρδιά", είχε πολύ θετικά αποτελέσματα σε μελέτη με τη συμμετοχή 120 ασθενών! Το ανακοίνωσε ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Πάνω από το 60% των νοσηλευόμενων ασθενών στην Ελλάδα έχουν πάρει εξιτήριο!

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία: οι αναρρώσαντες ανέρχονται στους 577, σύμφωνα με το Worldοmeter, στους 464, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δρ Σωτήρη Τσιόδρα. «Πρέπει να αντλήσουμε αισιοδοξία από τις ζωές που κερδήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιστροφή στην κανονικότητα; 10+1 παρατηρήσεις για όσα αξίζει να επανεκτιμήσουμε μετά την καραντίνα

Μόνο το 9% των Βρετανών δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την καραντίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του sky news, οι συμμετέχοντες σε σχετική έρευνα ανέδειξαν σημαντικές θετικές πτυχές της καραντίνας μέσα από τις απαντήσεις τους, όπως τον καθαρό αέρα και το αίσθημα συλλογικότητας στις γειτονιές.

Χρήστες του Reddit από όλο τον κόσμο σχολίασαν τη συγκεκριμένη είδηση, καταθέτοντας τις δικές τους σκέψεις για όσα θετικά αποκομίζουν από αυτή την κατάσταση αλλά και όσα ελπίζουν να εφαρμοστούν και μετά το τέλος της καραντίνας.

Ελπιδοφόρα τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση του remdesivir σε ασθενείς – Δοκιμάζεται και στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή του πειραματικού φαρμάκου remdesivir δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη θεραπεία εκείνων που πάσχουν από βαριάς μορφής COVID-19, με τους περισσότερους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο να βελτιώνονται σημαντικά μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Η χορήγηση του remdesivir έχει εγκριθεί πειραματικά και στην Ελλάδα, στο πλαίσο της μελέτης "Adaptive COVID-19 Treatment Trial".

Το start-up Agro-U συνδέει αγρότες με άτομα που θέλουν να εργασθούν στη συγκομιδή της παραγωγής

«Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα με την εύρεση εργατικού δυναμικού για να βοηθήσουν στην συγκομιδή των αγροτών και πόσο μάλλον πλέον με τη κατάσταση που επικρατεί λόγω του lockdown. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ξεκινήσαμε (σ.σ. 1η Απριλίου) δεχόμαστε καθημερινά πάρα πολλές αιτήσεις και έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα στη σελίδα μας.», λέει στο GoodNews o Κυριάκος Νικολαΐδης, απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ.

 


 Σελίδα 12 από 15: << < > >>