Ο Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI)* χρηματοδότησε με 6,9 εκατομμύρια δολάρια την INOVIO γα να συνεργαστεί με το Διεθνές Ινστιτούτο Εμβολίων (IVI) για την κλινική δοκιμή φάσης 1/2 του υποψηφίου εμβολίου στη Νότια Κορέα. Το IVI θα διεξαγάγει τη δοκιμή παράλληλα με τη μελέτη της INOVIO φάσης 1 INO-4800 που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ από τις 6 Απριλίου 2020, στην οποία το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 40 υγιείς ενήλικες, με στόχο η δοκιμή να επεκταθεί και σε ηλικιωμένα άτομα. Οι προσπάθειες κλινικών δοκιμών έχουν την έγκριση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Κορέας (KNIH).

* CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations): Συναπισμός με πόρους από δωρεές όπως αυτή των Bill & Melinda Gates, και έδρα το Όσλο, ο οποίος ουσιαστικά εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των πειραματικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Δρ Jerome H. Kim, Γενικός Διευθυντής του IVI, δήλωσε, "Τα εμβόλια είναι η μακροπρόθεσμη λύση για τον έλεγχο της πανδημίας COVID-19. Η ταχεία παγκόσμια ανταπόκριση στη δημιουργία υποψηφίων εμβολίων ήταν μια απόδειξη της ετοιμότητας κυβερνήσεων, βιομηχανίας και επιστημονικής κοινότητας να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν μια κοινή κρίση και ανυπομονούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ανάπτυξης ενός υποψηφίου εμβολίου μέσω κλινικών δοκιμών. Το IVI έχει επιτύχει πολλά υποσχόμενα δοκιμαστικά αποτελέσματα με την πλατφόρμα DNA εμβολίων της INOVIO στο παρελθόν και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε για να ελέγξουμε την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα ενός εμβολίου για τον COVID-19. "

Ο Δρ J. Joseph Kim, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INOVIO, δήλωσε: "Η DNA πλατφόρμα εμβολίων ήταν μια από τις πρώτες τεχνολογίες που έλαβε υποστήριξη από το CEPI για την επιτάχυνση ενός εμβολίου COVID-19 και το IVI που διεξήγαγε δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας στη Νότια Κορέα είναι ένα κρίσιμο βήμα προόδου στην αξιολόγηση αυτού του εμβολίου. "

Ο Δρ Richard Hatchett, Διευθύνων Σύμβουλος της CEPI είπε, "Η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου και η διασφάλιση της παγκόσμιας διανομής του είναι η καλύτερη στρατηγική εξόδου από την πανδημία COVID-19. Η CEPI είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με το INOVIO και το IVI σε αυτό το κρίσιμο επόμενο στάδιο δοκιμών. "

Η πλατφόρμα DNA εμβολίων της INOVIO χρησιμοποιείται επίσης στο εμβόλιο MERS, INO-4700, για το οποίο το IVI είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές Φάσης Ι με την GeneOne Life Science στη Νότια Κορέα.

Αυτή η είδηση ​​ακολουθεί την ανακοίνωση του Υπουργείου Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Κορέας στις 13 Απριλίου ότι θα υιοθετηθεί μια ταχεία διαδικασία έγκρισης για κλινικές δοκιμές εμβολίων και θεραπείας COVID-19. Η περίοδος ελέγχου της κλινικής δοκιμής θα μειωθεί σε 7 ημέρες (από τις 30 ημέρες που ήταν προηγουμένως), για ουσίες με εμπειρία στη χρήση, και εντός 15 ημερών για νέα υλικά. Επιπλέον, εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί με αποδεδειγμένη πλατφόρμα ασφάλειας, όπως η πλατφόρμα DNA του INOVIO, θα εξαιρούνται από τοξικολογικές δοκιμές που θα ελαχιστοποιούν την υποβολή δεδομένων και θα επιταχύνουν τις κλινικές δοκιμές.

Δείτε εδώ τα 15 επικρατέστερα εμβόλια για τον COVID-19.

Πηγή