Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
28η Μαρτίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 2 από 15: << < > >>

Μελέτη ερευνητριών του ΙΤΕ στις σημαντικότερες ανακαλύψεις στη Βιολογία για το 2020

Μια δημοσίευση των ερευνητριών Παναγιώτας Ποϊράζη και Νάσης Παπουτσή από το Εργαστήριο Υπολογιστικών Νευροεπιστημών του Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ ανήκει στη λίστα του Quanta Magazine με τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στη Βιολογία ("Biggest Breakthroughs in Biology") για το έτος 2020.

 
Διεθνής διάκριση και υποτροφία ύψους 25.000 ευρώ για τον αστροφυσικό Ιωάννη Λιοδάκη

Ένας νεαρός Έλληνας αστροφυσικός, ο Ιωάννης Λιοδάκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Φινλανδικό Κέντρο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Τούρκου, επιλέχθηκε από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση για να πάρει την Υποτροφία Gruber.

 
4 Χάλκινα Μετάλλια και 2 Εύφημες Μνείες στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα!

Στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τη Ρωσία στις 21-28 Σεπτεμβρίου οι επιδόσεις της ελληνικής αποστολής ήταν εξαιρετικές, αφού όλοι οι μαθητές έλαβαν κάποια διάκριση.

Το γνώθι σαυτόν στη μεταγονιδιωματική εποχή: Το νέο βιβλίο του κορυφαίου επιστήμονα Στυλιανού Αντωναράκη

Κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.
Τι είναι το γονιδίωμα; Πώς διαμορφώνεται κάθε άνθρωπος βάσει της μοριακής ιδιαιτερότητας του γονιδιώματός του; Πόσο σημαντικές για την υγεία και την ασθένεια είναι οι πληροφορίες που αποκομίζουμε από το γονιδίωμα;

Σημαντική επένδυση σε τεχνολογία που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΙΤΕ

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας BIOPIX-T, η οποία αξιοποιεί έρευνα που αναπτύχθηκε στο Biosensors Lab του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), έλαβε seed επένδυση από τη Metavallon VC. Βασικό προϊόν της εταιρείας είναι μια νέα φορητή πλατφόρμα για την αξιόπιστη εκτέλεση μοριακών διαγνωστικών tests. Στόχος της εταιρείας είναι να εισέλθει και στην αγορά των διαγνωστικών tests για μολυσματικές νόσους.

Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή του ΕΜΠ Νικόλαο Χατζηαργυρίου!

Είναι ένας από τους μόλις 3 επιστήμονες στον κόσμο που βραβεύτηκαν με το "Global Energy Prize για το 2020". Το βραβείο του απονεμήθηκε για τη συνεισφορά του στο πεδίο των Νέων Ενεργειακών Εφαρμογών.

 
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη TIMES Higher Education

Θεωρείται μία από τις έγκυρες κατατάξεις διεθνώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πέρα από την κατάκτηση της 1ης θέσης μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων, έκανε μία ακόμα υπέρβαση: Σε έναν από τους πιο δύσκολους δείκτες, τον αριθμό αναφορών στα δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα του ιδρύματος, ήρθε στην 109η θέση διεθνώς.

Δεύτερο καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, αναδείχθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πετυχαίνοντας σημαντική βελτίωση και άνοδο από πέρυσι - σχεδόν 100 θέσεων.

 
Σημαντική ανακάλυψη με τη συμμετοχή του ΕΙΕ για τη βελτίωση της απόδοσης των οργανικών φωτοβολταϊκών

Μία ιδιαιτέρως σημαντική εργασία με τη συμβολή των ερευνητών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρ Χρήστου Χώχου και Δρ Βασίλειου Γρηγορίου (ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος) εκπονήθηκε και δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο διεθνές περιοδικό Nature Energy (IF: 46) με αντικείμενο μελέτης τα υψηλής απόδοσης οργανικά φωτοβολταϊκά.

SalivaDirect: Μοριακό τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού στο σάλιο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ ανέπτυξαν το πρόγραμμα SalivaDirect, που στηρίζεται στην εξέταση σάλιου αντί για ρινοφαρυγγικό επίχρισμα. Είναι πιο απλό από τα υπάρχοντα τεστ, ώστε να μειωθεί το κόστος και η ανάγκη για αντιδραστήρια.

Στο 1,4% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως το ΕΚΠΑ

Με βάση τα αποτελέσματα της Κατάταξης AcademicRanking of World Universities -ARWU, ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και συνολικά 6 ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 1000 καλύτερων του κόσμου.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού - Οι 4 επικρατέστερες προσπάθειες

Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος συνοψίζουν τα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές των εμβολίων σε ανθρώπους.

Διάκριση της Ελλάδος στην 52η Ολυμπιάδα Χημείας!

Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην 52η Ολυμπιάδας Χημείας.
Σε 2 μαθητές απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία.


 Σελίδα 2 από 15: << < > >>