Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
27η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 14 από 15: << < > >>

Γιώργος Λούντος, CEO BIOEMTECH: “Ζούμε μία μικρή νίκη του ορθολογισμού, που ελπίζω να έχει συνέχεια”

Νομίζω πως η Έρευνα θα κερδίσει από αυτή την περιπέτεια. Ο κόσμος έδειξε πως ακούει τους επιστήμονες. Περισσότερο και από τους πολιτικούς, αλλά και από θρησκευτικούς ηγέτες.

Αποκλειστικό: 100% made in Greece τεστ ανίχνευσης του COVID-19 μέσα στον επόμενο μήνα!

Μια πανελλήνια σύμπραξη εργαστηρίων, υπό τον καθηγητή της Ιατρικής Αθηνών Βασίλη Γοργούλη και με την καθοδήγηση του Προέδρου του ΕΣΕΤΕΚ Μανώλη Δερμιτζάκη ετοιμάζει ελληνικό διαγνωστικό τεστ για τον ιό.

«Η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση για άλλες χώρες», λέει στο GoodNews o Δρ Γοργούλης.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που αντλούμε από την έρευνα του IHME για την Ελλάδα - Ακόμα πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο Δρ Ιωαννίδης

Ο επιφανής Έλληνας επιστήμονας Ιωάννης Ιωαννίδης σχολιάζει το πολυσυζητημένο μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation και λέει στο GoodNews ότι υπάρχουν λόγοι για τεκμηριωμένη αισιοδοξία.

"SARS-CoV-2: ένας ιός που κάνει διακρίσεις"

Άραγε η γενετική σύσταση ενός ατόμου συνδέεται με το πόσο ήπια ή σοβαρά θα είναι τα κλινικά συμπτώματά του; Μήπως η απάντηση βρίσκεται στο DNA μας; 

Ο κολοσσός GSK επενδύει σε εταιρεία βιοτεχνολογίας με CEO τον George Scangos για πιθανή θεραπεία κατά του κορονοϊού

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline πριν 2 μέρες ανακοίνωσε την επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην αναπτυσσόμενη εταιρεία βιοτεχνολογίας Vir Biotechnology Inc. με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής George Scangos. Οι 2 εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη πιθανών λύσεων κατά του COVID-19.

Η πιο εύστοχη διαφήμιση για την κοινωνική απομόνωση!

Την σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης Andy Nick για λογαριασμό του Τομέα Υγείας του Ohio. 

Παναγιώτης Β.Σ. Βασιλείου, Επιμελητής Β` Καρδιολόγος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

Ιατρός ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Α' γραμμή της μάχης κατά του ιού, και Επιστημονικός Συνεργάτης πολύ σημαντικής ομάδας του Δρ Β. Γοργούλη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. 

 
Virals: Facebook post του γιατρού Γιώργου Παππά (11 Απριλίου 2020)

«"Τι γίνεται με αυτούς που "ξανακολλάνε"; Κλινικά δε νόσησε ξανά κανείς και πουθενά έως τώρα.» 

Προστατευτικές ασπίδες προσώπου από ομάδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής Σχολής ξεκίνησε "αλυσίδα παραγωγής" 3-D printing Ασπίδων Προσώπου τύπου (3DVFaceShield) και τις διαθέτει δωρεάν σε Νοσοκομεία Α' Γραμμής. 

Το ΙΤΕ στη μάχη κατά του SARS-CoV-2

"Έχουμε έτοιμο διαγνωστικό τεστ, υποδομή για δημιουργία αναλώσιμων και απαντήσεις σε μερικά σημαντικά ερωτήματα", ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος  Έρευνας και Τεχνολογίας (ένα από τα καλύτερα ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης* που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης), Δρ Νεκτάριος Ταβερναράκης

Γεώργιος Παν. Πατρινός

Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και Διευθυντής στο εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2010 τακτικό μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων φαρμακογονιδιωματικής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων στο Άμστερνταμ.

Βασίλης Γοργούλης, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλούν για μία ιδιοφυία. Οι Έλληνες συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο που καταφέρνει απίστευτα πράγματα ενώ παραμένει στο πολύπαθο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και οι ξένοι συνάδελφοί του τον σέβονται για τις επιστημονικές του εργασίες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά με πολύ υψηλό impact factor, όπως το Nature.


 Σελίδα 14 από 15: << < > >>