Ο κ. Γεώργιος Παν. Πατρινός είναι Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και Διευθυντής στο εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2010 τακτικό μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων φαρμακογονιδιωματικής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) στο Άμστερνταμ. Επίσης είναι επισκέπτης Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Παθολογίας / μονάδα Κλινικής Βιοπληροφορικής στην Ιατρική Σχολή των Πανεπιστημίων Erasmus στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας και στο Τμήμα Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Αμπού Ντάμπι.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται της κλινικής εφαρμογής και της έρευνας στη φαρμακογονιδιωματική, με έμφαση τα ψυχιατρικά νοσήματα και τις αιμοσφαιρινοπάθειες, και τη μελέτη της γενετικής βάσης κληρονομικών νοσημάτων. Επίσης η ερευνητική του ομάδα έχει σημαντικό ρόλο διεθνώς στην ανάπτυξη γενετικών βάσεων δεδομένων για την καταγραφή της γενετικής ποικιλομορφίας διαφόρων πληθυσμών και μεταφραστικών ηλεκτρονικών εργαλείων στο πεδίο της εξατομικευμένης ιατρικής, ενώ από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στο ερευνητικό πεδίο της Γονιδιωματικής και Δημόσιας Υγείας για την καταγραφή της απήχησης και της κατανόησης της Γενετικής και εξατομικευμένης ιατρικής.

Ο κ. Πατρινός έχει πάνω από 230 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, είναι συγγραφέας 10 ξενόγλωσσων επιστημονικών συγγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ξενόγλωσσου βιβλίου «Molecular Diagnostics», που εκδίδεται από την Academic Press, στην 3η έκδοσή του, το οποίο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών επιστημονικών περιοδικών. Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμακογονιδιωματικής (ESPT), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της Human Genome Variation Society. Είναι μέλος διαφόρων ευρωπαϊκών και διεθνών επιτροπών αξιολόγησης, ενώ έχει δώσει πολλές ομιλίες ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και τα ερευνητικά του προγράμματα έχουν τύχει χρηματοδότησης κυρίως από ευρωπαϊκούς αλλά και εθνικούς πόρους.