Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
25η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 13 από 15: << < > >>

Συνεργασία Pfizer και BioNTech για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 σε παγκόσμια κλίμακα

Η BioNTech και η Pfizer σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις πρώτες κλινικές μελέτες σε 2 εβδομάδες, εφόσον ληφθεί άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Συνέντευξη: Βασίλης Γοργούλης, ο ερευνητής της εμβληματικής ελληνικής δράσης COVID-19-GR

Είναι ο επιστήμονας από τον οποίο ξεκίνησε το ερευνητικό κομμάτι της πρωτοβουλίας - στην έρευνά του βασίζεται η προσπάθεια ανάπτυξης εχγώριου τεστ για την ανίχνευση του COVID-19

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Βασίλης Γοργούλης μιλά στο GoodNews για την ιστορική αυτή υπέρβαση.

Ελληνική έρευνα για τον κορονοϊό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή των πιο δυναμικών ομάδων της χώρας

Αντικείμενό της είναι η διερεύνηση της επιδημίας από τον ιό SARS-CoV-2, με άμεσο στόχο την ανάπτυξη ελληνικών μοριακών και ανοσολογικών τεστ ανίχνευσης του ιού. 

Μεταξύ των στόχων της πρωτοβουλίας είναι η προβολή της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας διεθνώς.

Γιώργος Παππάς, Παθολόγος

Είναι από τους πρώτους στη χώρα μας που ασχολήθηκαν με την εξέλιξη του SARS-CoV-2 και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην 1η γραμμή της ενημέρωσης. 

Πώς η Φαρμακογονιδιωματική αλλάζει τη σύγχρονη Ιατρική

Ο Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2010 τακτικό μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων φαρμακογονιδιωματικής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) στο Άμστερνταμ, Δρ Γεώργιος Πατρινός, μάς απαντά.

Θεραπεία με αντισώματα από όσους έχουν αναρρώσει: η πιο πολλά υποσχόμενη λύση κατά του κορονοϊού;

O Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε στην απογευματινή ενημέρωση της Δευτέρας 13 Απριλίου ότι θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα πειραματική θεραπεία με αντισώματα από το πλάσμα ασθενών που έχουν αναρρώσει. 

 
"Οι λόγοι που με κάνουν αισιόδοξο"

Ο Δρ Γεώργιος Καρακιουλάκης, B.Sc. Pharmacol., M.Sc. Biochem., M.D., Ph.D. είναι Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική, ΑΠΘ.

 

Αισιοδοξία από την Α' γραμμή της μάχης!

«Την πρώτη μάχη, όπως όλα δείχνουν, την κερδίζουμε! Τα μέτρα πάρθηκαν εγκαίρως, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και φαίνεται να αποδίδουν. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι κερδίσαμε υπερπολύτιμο χρόνο, τα νοσοκομεία είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από ό,τι ήταν στις αρχές της κρίσης. Υπάρχει αισιοδοξία», λέει στο GoodNews ο Δρ Παναγιώτης Βασιλείου, γιατρός στο νοσοκομείο "Σωτηρία". 

Βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στη διεθνή "Κατάταξη Covid-19"

Τα πιο πρόσφατα αριθμητικά στοιχεία που φανερώνουν το πόσο πλήττεται μια χώρα από τον ιό, αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, αλλά όχι και εφησυχασμό.

«Κάτι που κανονικά θα έπαιρνε 10 χρόνια, σήμερα θα το πετύχουμε σε 6 μήνες», Άλκης Τόγιας, κορυφαίος ανοσολόγος του NIH των ΗΠΑ

Ο Δρ Άλκης Τόγιας, Διευθυντής του Τμήματος Αλλεργίας, Άσθματος και Βιολογίας των Αεραγωγών στο Εθνικό Ιστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Εθνικού Ινστουτούτου Υγείας των Η.Π.Α. (NIH), ο οποίος “τρέχει” 4 έρευνες για τον SARS-CoV-2, λέει στο GoodNews: «Όταν υπάρχει χρηματοδότηση, απαντήσεις βρίσκονται. Το καλό νέο είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη χρηματοδότηση».

Άλκης Τόγιας, κορυφαίος Αλλεργιολόγος-Ανοσολόγος στο NIH των ΗΠΑ

Εργάζεται ως Διευθυντής του τμήματος Αλλεργίας, Άσθματος και Βιολογίας των Αεραγωγών στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ. Είναι υπεύθυνος για τις κλινικές έρευνες καθώς και για την οργάνωση όλων των εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από το ινστιτούτο αλλά και των δημοσιεύσεων που γίνονται στους συγκεκριμένους τομείς.


 Σελίδα 13 από 15: << < > >>