Παναγιώτης Β.Σ. Βασιλείου, MD, MSc, PhD 
Επιμελητής Β΄ Καρδιολόγος, Ε.Σ.Υ. 
 
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της 
Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και το 2014 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκα ως Καρδιολόγος στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών-Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα». Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (ΜΕΘ) του Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι». 
Μετά από 3ετή υπηρεσία στη  ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» ανέλαβε καθήκοντα ως Επιμελητής Β΄ Καρδιολόγος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ». 

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπου επιτελεί διδακτικό και ερευνητικό έργο υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Β. Γοργούλη, στο Εργαστήριο Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Σχολής, ενώ πρόκειται να ξεκινήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας υπό την εποπτεία του Καθηγητή κ. Κ. Πάντου. 

Για το έτος 2020 έχει τιμηθεί με Υποτροφία Εσωτερικού από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μετεκπαίδευση στο πεδίο της κυτταρικής γήρανσης και της σχέσης της με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.  

Το συγγραφικό και επιστημονικό έργο του περιλαμβάνει πρωτότυπες δημοσιεύσεις και ανασκοπήσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, κεφάλαια σε διεθνή βιβλία και πανεπιστημιακά συγγράμματα, ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ενώ είναι και ο ίδιος κριτής σε διεθνή peer-reviewed περιοδικά. Διαθέτει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο (περισσότερες από 440 ώρες εθελοντικής εκπαίδευσης ιατρών, νοσηλευτών, πολιτών) ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής 
Σεμιναρίων Επείγουσας Υποστήριξης της Ζωής (Basic Life Support/ BLS, Acute Cardiac Life Support/ ACLS)  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council), του Αμερικανικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής (American College of Emergency Physicians) και της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ).  

Είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας.  

Είναι κάτοικος Αθηνών, έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων.