Ερευνήτρια Β στο Εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας στο ΙΙΒΕΑΑ, με πολλές σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τις μελέτες της.
Με ειδίκευση στη γρίπη των πτηνών και αρκετή πείρα σε κλινικές δοκιμές, σταχυολογεί και σχολιάζει τις πιο ελπιδοφόρες έρευνες που παρουσιάζονται τελευταία.
«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βάζει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη», δήλωσε στο GoodNews.
Διευθυντής Ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, Καθηγητής “Δομής Μακρομορίων” στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, μέλος και του Ινστιτούτου Oncode από το 2019 και συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος υποδομών Η2020 iNEXT-Discovery από το 2020.
O Ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), ο οποίος άφησε το Harvard για να ενισχύσει την Έρευνα στην Ελλάδα.
Είναι από τους πρώτους στη χώρα μας που ασχολήθηκαν με την εξέλιξη του SARS-CoV-2 και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην 1η γραμμή της ενημέρωσης.
Εργάζεται ως Διευθυντής του τμήματος Αλλεργίας, Άσθματος και Βιολογίας των Αεραγωγών στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ. Είναι υπεύθυνος για τις κλινικές έρευνες καθώς και για την οργάνωση όλων των εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από το ινστιτούτο αλλά και των δημοσιεύσεων που γίνονται στους συγκεκριμένους τομείς.
Ιατρός ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Α' γραμμή της μάχης κατά του ιού, και Επιστημονικός Συνεργάτης πολύ σημαντικής ομάδας του Δρ Β. Γοργούλη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και Διευθυντής στο εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2010 τακτικό μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων φαρμακογονιδιωματικής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων στο Άμστερνταμ.
Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλούν για μία ιδιοφυία. Οι Έλληνες συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο που καταφέρνει απίστευτα πράγματα ενώ παραμένει στο πολύπαθο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και οι ξένοι συνάδελφοί του τον σέβονται για τις επιστημονικές του εργασίες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά με πολύ υψηλό impact factor, όπως το Nature.
Είναι Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford. Είναι ο συγγραφέας του επιστημονικού άρθρου με τις περισσότερες αναγνώσεις στον κόσμο.
O νέος "τσάρος" της συντονισμένης αμερικανικής προσπάθειας κατά του SARS-CoV-2 και CEO της Vir είναι ελληνικής καταγωγής και μεγάλωσε στην ελληνική συνοικία του Lynn της Μασσαχουσέτης.