Διαβάστε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της Ευφροσύνης Γκρανιά-Κλώτσα.

Η Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα είναι Σύμβουλος σε μολυσματικές ασθένειες με ενδιαφέρον για πρωτογενείς και δευτερογενείς ανοσοανεπάρκειες και μεταμοσχεύσεις στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Cambridge στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι εκπρόσωπος της ομάδας κλινικής αναφοράς για μολυσματικές ασθένειες, σε Κεντρική και Ανατολική Αγγλία του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Επικίνδυνα Παθογόνα (ACDP) στο Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας μολυσματικών ασθενειών και ιατρικής από το Αμερικανικό Συμβούλιο Εσωτερικής Ιατρικής (ABIM), μέλος του Royal College of Physicians (FRCP), συνεργάτης του κολλεγίου του St Edmund και αναπληρώτρια λέκτορας του Πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι επίσης Training Programme Director στις Λοιμώδεις Νόσους στο Health Education England.

Μεγάλωσε στο Αργος. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997 και, αμέσως μετά το αγροτικό της, έφυγε για τις ΗΠΑ. Ελαβε την ειδικότητα της Παθολογίας στη Φιλαδέλφεια. Έκανε μεταπτυχιακό στην Επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο του Illinois, στο Σικάγο.

Έχει κάνει διδακτορικό στο συσχετισμό μεταξύ χρόνιων ιογενών λοιμώξεων και καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και θνησιμότητας, στο Cambridge. Συνέχισε την εκπαίδευσή της με πιστοποιητικά που ισοδυναμούν με μεταπτυχιακό τίτλο, στην Ιατρική Εκπαίδευση και τη Γενωμική Ιατρική.

Διορίστηκε ως Σύμβουλος στο τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων τον Σεπτέμβριο του 2005 στο Νοσοκομείο Addenbrooke στο Cambridge και έγινε Διευθύντρια της Κλινικής τον Οκτώβριο του 2008, θέση που κατείχε έως τον Ιούλιο του 2016.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η επιδημιολογία των μολυσματικών ασθενειών, η επιδημιολογία των νοσοκομειακών λοιμώξεων και η επιδημιολογία της ταξιδιωτικής ιατρικής.

Από το 2014 έως το 2018 η Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Παγκόσμιο Ελληνικό Βιοιατρικό Σύλλογο (World Hellenic Biomedical Association).

Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως το "Excellent Teaching Award" από τη University of Cambridge Clinical Students' Society 2 φορές (2016 και 2018) και το "International Investigator Award" από την Infectious Diseases Society of America (2012).

Ζει στη Βρετανία με τον σύζυγό της, ενδοκρινολόγο Αγγελο Κλώτσα και τα παιδιά τους.