Ο Ηλίας Αγγελίδης είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιολογίας των Πνευμόνων και Ασθενειών στο Helmholtz Center Munich της Γερμανίας. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη μοριακή αλλοίωση που συμβαίνει στον άνθρωπο και τους πνεύμονες λόγω παθήσεων των ιστών και στην αποκατάσταση. Ταυτόχρονα ολοκληρώνει το διδακτορικό του στο Ludwig Maximilian University of Munich, στο Τμήμα της Ιατρικής με αντικείμενο “Single-cell transcriptomic profiling of the Human and Murine lung during chronic fibrosis”.

Έλαβε το πρώτο του πτυχίο από το Τμήμα Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με σπουδές Χημείας στο University of Pau της Γαλλίας (UPPA). Στη συνέχεια (2014-2015), έκανε μεταπτυχιακό στην Κλινική Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως ερευνητής στον Καρκίνο στο Εργαστήριο Ανάλυσης Κυκλοφορούντων Καρκινικών Κυττάρων, στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2014-2015), κάνοντας έρευνας για την κυκλοφορία κυττάρων όγκου και το ctDNA ασθενών με καρκίνο του προστάτη και καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων κεφαλής και λαιμού.

Έχει επίσης εργαστεί ως βοηθός εργαστηρίου στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, επιβλέποντας παράλληλα τις εργαστηριακές εξετάσεις των προπτυχιακών φοιτητών (2014) και ως Κλινικός Χημικός στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Τμήμα Βιοχημείας), εκτελώντας βιοχημικές εξετάσεις ρουτίνας και έρευνα πάνω σε δείκτες σχετιζόμενους με τη λειτουργία των νεφρών (2013-2014).

Έχει συμμετάσχει σε 7 πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Διαβάστε εδώ δηλώσεις του Ηλία Αγγελίδη στο GoodNews.