Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Έλαβε το πτυχίο του στην Βιολογία το 2008 και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα ειδίκευσης στην Βιοπληροφορική το 2010 από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2017 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Γενετική και Γονιδιωματική από το Τμήμα Ιατρικής Γενετικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, μελετώντας την γενετική βάση πολυπαραγοντικών ασθενειών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο Wellcome Sanger Institute στο Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα του επικεντρώνεται στον ρόλο και την λειτουργία γενετικών παραλλαγών και πώς αυτές οι παραλλαγές στο ανθρώπινο γονιδίωμα επηρεάζουν την ανοσολογική απόκριση μελετώντας μεταβολές της γονιδιακής έκφρασης μετά από ανοσολογικά ερεθίσματα σε κύτταρα.

Κατά την διάρκεια του διδακτορικού του τιμήθηκε με υποτροφία από το Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής στη Γενεύη (iGE3) ενώ κατά την διάρκεια των μεταδιδακτορικών του σπουδών τιμήθηκε με υποτροφία από το Ελβετικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Το 2018 τιμήθηκε από την Αμερικανική ένωση γενετικής ανθρώπου (ASHG) με το βραβείο Charles J. Epstein (semifinalist) για την αριστεία του ως εκπαιδευόμενου ενώ αποτελεί μέλος της ένωσης από το 2013 και μέλος του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου από το 2012.

Είναι τακτικός κριτής άρθρων πολλών διεθνών περιοδικών συμπεριλαμβανομένων των Nature genetics, Nature communications, Briefings in Bioinformatics ενώ αποτελεί τακτικός κριτής του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Υπολογιστικής Βιολογίας από το 2018.

Είναι συγγραφέας άρθρων σε υψηλής απήχησης διεθνή επιστημονικά περιοδικά και το συγγραφικό του έργο συνοψίζεται ΕΔΩ

Διαβάστε το άρθρο του με τίτλο "Πετύχαμε άσσο στο ημίχρονο, αλλά θέλουμε και "άσσο τελικό"', ΕΔΩ