Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
26η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 4 από 4: << <

Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης

Πολυβραβευμένος Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει επινοήσει νέα μοντέλα πολυκριτήριας ανάλυσης* που εφαρμόζονται σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μανώλης Δερμιτζάκης, Πρόεδρος ΕΣΕΤΕΚ: «Είναι στρατηγική απόφαση να στηρίξουμε και τη βασική έρευνα»

Στις 17 Ιουνίου έγινε η πρώτη επίσημη τηλεδιάσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα

Ο Πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ έκανε ιδιαίτερο λόγο για τη σημασία στήριξης της βασικής έρευνας. “Αυτό είναι ένα στοιχείο που μας διαφοροποιεί από την Ευρώπη”, είπε ο Δρ Δερμιτζάκης.

 
Το βραβείο «Εξαιρετικής Ερευνήτριας» στα πρώτα βήματα της καριέρας της έλαβε η Μυρσίνη Καφώρου από το Imperial!

Το βραβείο "Outstanding Early Career Researcher" έλαβε η Δρ Μυρσίνη Καφώρου, ερευνήτρια στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων του Imperial College London από την Πρόεδρο του Imperial.

Είναι η 2η διάκριση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα: Στα τέλη του 2019 είχε λάβει το 1ο βραβείο "Emerging Leaders Prize" του Medical Reseach Foundation, με χρηματικό έπαθλο 100.000 λίρες για την έρευνά της.

Σ. Παπαδόπουλος - Σ. Αρταβάνης: «Υπάρχει η δυναμική η Ελλάδα να ηγηθεί των εξελίξεων στη βιοϊατρική έρευνα»

Η βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα ήταν η θεματική του 5ου webcast του Hellenic Innovation Network, μια πρωτοβουλία της Marina Hatsopoulos, με την υποστήριξη του MIT Enterprise Forum και το συντονισμό του Έλληνα Πρόξενου στη Βοστόνη Στράτου Ευθυμίου, το οποίο έγινε στις 17 Ιουνίου.

Ομιλητές ήταν ο Δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Biogen και ο Δρ Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, Harvard Professor Emeritus of Cell Biology.

Αυτοί είναι οι 37 κορυφαίοι Έλληνες στην Επιστήμη των Υπολογιστών!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό κορυφαίων επιστημόνων πληροφορικής, βάσει της διεθνούς κατάταξης της Guide2Research, έχοντας ξεπεράσει πολλές χώρες με σημαντικά μεγαλύτερο πληθυσμό.

Φάρμακο κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας προτείνεται ως νέα θεραπευτική προσέγγιση για την COVID-19

Ο αποκλεισμός της πρωτεΐνης (BTK) (Bruton tyrosine kinase) μπορεί να παρείχε κλινικό όφελος σε μια μικρή ομάδα ασθενών με σοβαρή COVID-19.

To ITE συντονίζει το νέο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας για τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις

Η πρωτοβουλία, που συντονίζεται από τον Πρόεδρο του ΙΤΕ και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νεκτάριο Ταβερναράκη, έχει 2ετές πλάνο υλοποίησης και έχει ως στόχο να οργανώσει τις αυτονόμες ερευνητικές προσπάθειες στα ιδρύματα της χώρας, ώστε να υπάρξει μια κοινή, εθνική γραμμή στην αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Με τον τρόπο αυτό η συσσωρευμένη γνώση των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων, πολλά εκ των οποίων ούτως ή άλλως διακρίνονται διεθνώς για την έρευνά τους, θα συνεισφέρει στην παγκόσμια μάχη κατά των νευροεκφυλιστικών.

Τα στάδια που απαιτούνται για την παραγωγή ενός εμβολίου

Ο Επίκουρος Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn και επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Εμβολίων και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια, Κωνσταντίνος Σπ. Κυριάκης, είναι αναλυτικός και κατανοητός.

Πώς η Φαρμακογονιδιωματική αλλάζει τη σύγχρονη Ιατρική

Ο Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2010 τακτικό μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων φαρμακογονιδιωματικής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) στο Άμστερνταμ, Δρ Γεώργιος Πατρινός, μάς απαντά.


 Σελίδα 4 από 4: << <