Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
28η Μαρτίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 2 από 4: << < > >>

Στο 1,4% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως το ΕΚΠΑ

Με βάση τα αποτελέσματα της Κατάταξης AcademicRanking of World Universities -ARWU, ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και συνολικά 6 ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 1000 καλύτερων του κόσμου.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού - Οι 4 επικρατέστερες προσπάθειες

Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος συνοψίζουν τα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές των εμβολίων σε ανθρώπους.

Διάκριση της Ελλάδος στην 52η Ολυμπιάδα Χημείας!

Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην 52η Ολυμπιάδας Χημείας.
Σε 2 μαθητές απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία.

Ο σημαντικότερος επιστήμονας με ειδικότητα στο πολλαπλό μυέλωμα διεθνώς είναι Έλληνας!

Και μάλιστα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών: ο Δρ Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας expertscape στην οποία κατατάσσονται οι γιατροί διεθνώς με βάση την εξειδίκευσή τους.

Όπως αναφέρεται: "M Dimopoulos is the top-rated expert in Multiple Myeloma in the worldκαι ανήκει στο top 0.0019% παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος

Είναι ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Υπεύθυνος Αιματολογικής-Ογκολογικής Μονάδας Θεραπευτικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
Ο Δρ Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος είναι ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες της Ελλάδας - ανήκει στο 1% των επιστημόνων με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές στο ερευνητικό τους αντικείμενο.

Πρότυπο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για τον ιό του Δυτικού Νείλου από το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Παν. Πατρών

Μια πρωτοβουλία του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND/EAA του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ) σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών και ανάλυσης δεδομένων Οικοανάπτυξη και το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Start-up για την έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ έλαβε χρηματοδότηση από τη Metavallon VC

H LangAware ιδρύθηκε από την ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Βασιλική Ρεντούμη και χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, ανιχνεύοντας και παρακολουθώντας ψηφιακούς βιοδείκτες με βάση τη γλώσσα και το λόγο.

17ο στην Ευρώπη το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση την απήχηση των επιστημονικών του δημοσιεύσεων

Στον πίνακα “Top Universities by Top Google Scholar Citations” της Webometrics το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 86η θέση παγκοσμίως, στην 17η θέση στην Ευρώπη και στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, με 2.296.997 ετεροαναφορές (citations).
Η επίδοση αυτή δίνει στο ΕΚΠΑ και την 1η θέση τόσο μεταξύ των Πανεπιστημίων της Μεσογείου όσο και μεταξύ των Πανεπιστημίων στα Βαλκάνια.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τον Ήλιο!
 
Από την αποστολή Solar Orbiter στην οποία συμμετέχει ο ηλιοφυσικός Γιάννης Ζουγανέλης.
Τετάρτη 15/7 στις 19:10 - Online συζήτηση στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Στη συζήτηση με τίτλο "Η τεράστια δυναμική του χώρου της Υγείας για επιχειρηματικότητα και απασχόληση" μιλούν:

O Γεώργιος Βασιλόπουλος, Γεν. Διευθυντής της Galenica και
ο Χρήστος Κυρατσούς, Αντιπρόεδρος Ερευνών της Regeneron.

TAT CARMIL1: το νέο φάρμακο “που θα μπορούσε να καταπολεμήσει την ανεξέλεγκτη φλεγμονή”

Σε ex vivo μελέτη μείωσε την αποδόμηση του κολλαγόνου έως και 43% (δημοσίευση στο Cell Reports). Το δημιούργησε μια ομάδα από τον Καναδά και το ΗΠΑ και όπως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν “θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του COVID-19, μεταξύ άλλων οξέων αναπνευστικών ασθενειών”. Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Bravo: Η επιστήμονας Χρυσή Λασπίδου εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης “Water Europe”

Η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Χρυσή Λασπίδου εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Water Europe, ο οποίος προωθεί θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης σχετικά με την αξιοποίηση του νερού στην Ευρώπη.


 Σελίδα 2 από 4: << < > >>