Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
19η Μαΐου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 7 από 10: << < > >>

Αποκλειστικό: Θετική ανταπόκριση από Έλληνα γιατρό του Henry Ford για τη χρήση Δοξυκυκλίνης σε ασθενείς

Ο Δρ Μάρκους Ζερβός, Διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Νόσων του Henry Ford Health System, μίλησε χθες για τα θετικά αποτελέσματα που έχει η θεραπευτική "συνταγή" που εφαρμόζουν στα Νοσοκομεία της περιοχής του Ντιτρόιτ, όπου έχουν ήδη αντιμετωπιστεί περισσότεροι από 8.000 ασθενείς.

Ασπίδες προσώπου και αναπνευστήρες μέσω 3-D printing από το ΕΚΠΑ

Ομάδες ερευνητών από διάφορα Τμήματα και Εργαστήρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συντόνισαν τις δυνάμεις τους με αρχικό στόχο την κατασκευή προστατευτικών προσωπίδων (Face Shields) μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης. Παράλληλα, μέλη της ομάδας 3-D Printing του ΕΚΠΑ δραστηριοποιούνται και στο σχεδιασμό και την κατασκευή αναπνευστήρα για φορητή και σταθερή χρήση σε ΜΕΘ, καθώς και άλλων σχετικών εξαρτημάτων.

Ο κορυφαίος Καθηγητής του MIT Δημήτρης Μπερτσιμάς μάς λέει: Πώς τα μαθηματικά μοντέλα θα ρυθμίζουν το άνοιγμα της κοινωνίας

Ένας από τους πιο κατάλληλους επιστήμονες παγκοσμίως για να μιλήσει για μοντέλα και analytics είναι ο Δρ Δημήτρης Μπερτσιμάς, Αντιπρύτανης Business Analytics στο Sloan School του MIT, στο οποίο είναι καθηγητής επί 32 χρόνια. Εφαρμόζει αρχές μηχανικής μάθησης και βελτιστοποίησης σε τομείς όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η διοίκηση επιχειρήσεων.

Η ομάδα του, η οποία αποτελείται από 25 ερευνητές, εδώ και ένα μήνα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία μοντέλων για την πρόγνωση του κορονοϊού, τα οποία ήδη αξιοποιούνται σε νοσοκομεία των ΗΠΑ και την Ιταλία για τη λήψη αποφάσεων. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές προετοιμάζονται για την έξοδο από την καραντίνα με μοντέλα που θα παρακολουθούν πώς τα μέτρα σταδιακού ανοίγματος αντανακλούν στην εικόνα του ιού.

Δοξυκυκλίνη, το δοκιμασμένο αντιβιοτικό που προτείνεται και για πρόληψη και για θεραπεία

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η δοξυκυκλίνη μπορεί να βοηθήσει και τους Ιατρούς και τους ασθενείς με COVID-19.

7 πιθανά φάρμακα κατά του COVID-19 που ήδη δοκιμάζονται

Περισσότερες από 200 κλινικές δοκιμές για φάρμακα ή εμβόλια βρίσκονται σε εξέλιξη. Και κάθε μέρα, ανακοινώνονται κι άλλες. Από επαναστοχευμένες θεραπείες για τη γρίπη, έως αποτυχημένα φάρμακα για τον ιό Εμπόλα και δοκιμασμένες θεραπευτικές ουσίες για την ελονοσία.

Εικόνες από το μέλλον; Τα 275 μέτρα για την έξοδο από την καραντίνα από το Cambridge

Η ερευνητική πρωτοβουλία βιοασφάλειας BioRISC (St Catharine's College) του Cambridge αξιοποιώντας στοιχεία από το Τμήμα Ζωολογίας σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Υφιστάμενου Κινδύνου, παρουσίασε πρόσφατα εκτενή κατάλογο προτεινόμενων μέτρων προς Κυβερνήσεις για το πώς να "οργανώσουν" τις πόλεις τους εν μέσω πανδημίας και μετά τη χαλάρωση της καραντίνας. 
Δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά θα υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση (ελπίζουμε όχι πολλά!), αλλά μέσα σε αυτά κρύβονται δεκάδες ιδέες για applications και start-ups.

 
Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους για εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία

Σήμερα ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, από ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αντίστοιχες προσπάθειες, για τη δοκιμή 4 υποψηφίων εμβολίων σε υγιείς ενήλικες, διεξάγονται στη Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Paul Ehrlich στη Γερμανία είναι αισιόδοξος ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2020.

Σωτήρης Τσιόδρας: “To ευχάριστο νέο της εβδομάδας είναι ότι η χώρα μας παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλή για την εποχή θνησιμότητα”

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στην ενημέρωση της 24ης Απριλίου.

Αποκλειστικό: Ο Κωνσταντίνος Κυριάκης ξεκινά δοκιμές σε χοίρους για εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυριάκης, Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn στις ΗΠΑ, ετομάζεται να ξεκινήσει μελέτες σε εμβόλιο κατά του COVID-19. Η ομάδα του θα δοκιμάσει την ικανότητα υποψήφιου εμβολίου να προκαλέσει ανοσοαπόκριση σε χοίρους, όταν χρησιμοποιείται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά.

 
Η αποτελεσματικότητα των μέτρων της καραντίνας σε ένα μοντέλο Έλληνα καθηγητή του MIΤ, μαζί με φοιτητή του

Πρόκειται για προσπάθεια που γεννήθηκε σε ένα από τα μαθήματα του Καθηγητή Μηχανικής του ΜΙΤ Γιώργου Μπαρμπαστάθη, ο οποίος στις αρχές Φεβρουαρίου πρότεινε στους φοιτητές του να εφαρμόσουν τις αρχές της μηχανικής μάθησης στον COVID-19, ο οποίος είχε μόλις ξεκινήσει να εξαπλώνεται.

Ημέρα της Γης: 5 ενδείξεις ότι ο πλανήτης αυτοθεραπεύεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα χάρη στην καραντίνα

Σήμερα είναι η 50η επέτειος της Ημέρας της Γης. Και μπορεί οι άνθρωποι να χαίρονται τη φύση υπό περιορισμούς στις μετακινήσεις και με όριο συνάθροισης, αλλά ο πλανήτης γιορτάζει φέτος περισσότερο από ποτέ! Αυτοί είναι 5 τρόποι με τους οποίους έχει αλλάξει ο πλανήτης αυτές τις μέρες.

Η ελληνική μελέτη GRECCO-19 πέρασε με επιτυχία την πρώτη φάση!

Το "Ελληνικό πρωτόκολλο θεραπείας του Covid-19 με τη χρήση της κολχικίνης για ασθενείς με επιπλοκές στην καρδιά", είχε πολύ θετικά αποτελέσματα σε μελέτη με τη συμμετοχή 120 ασθενών! Το ανακοίνωσε ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.


 Σελίδα 7 από 10: << < > >>