Το Henry Ford Health System είναι ένα μη κερδοσκοπικό σύστημα Υγείας που αποτελείται από 40 κέντρα Υγείας, 9 Κέντρα Επειγόντων, 7 εξειδικευμένες κλινικές και 6 Νοσοκομεία. 

Ο Δρ Μάρκους Ζερβός, Διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Νόσων του Henry Ford Health System, μίλησε χθες αποκλειστικά στο GoodNews για τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχει η "συνταγή" θεραπείας που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν στο νοσοκομειακό σύστημα του Ντιτρόιτ. 
Το διάσημο "Henry Ford Health System" εκτείνεται στη μεγαλύτερη (πολυπληθέστερη) πόλη του Μίσιγκαν (όπου έχουν καταγραφεί 37,778 φορείς του ιού), το Ντιτρόιτ (15,748 ασθενείς, 1,580 νεκροί). Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό σύστημα Υγείας που αποτελείται από 40 κέντρα Υγείας, 9 Κέντρα Επειγόντων, 7 εξειδικευμένες κλινικές και 6 Νοσοκομεία. Μέχρι χθες είχαν προσέλθει σε αυτό περισσότεροι από 8.000 ασθενείς. 

Συγκεκριμένα, ο ελληνικής καταγωγής Κλινικός Ιατρός δήλωσε: "Στις αρχές στους ασθενείς που χρειάζονταν νοσηλεία χορηγούσαμε κι εμείς το συνδυασμό Υδροχλωροκίνης και Αζιθρομυκίνης". Όπως όμως έχει ήδη τονίσει "Η χορήγηση γινόταν μόνο σε όσους ασθενείς βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο πνευμονίας και υπήρχαν φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση, όχι σε όσους είχαν ελαφριά, ακόμη και μέτρια συμπτώματα"

Εδώ και λίγες εβδομάδες το πρωτόκολλο βελτιώθηκε. "Πλέον αντικαταστήσαμε την Αζιθρομυκίνη. Στα πρώτα στάδια χορηγούμε για σύντομο διάστημα στεροεϊδή. Στη συνέχεια χορηγούμε Υδροχλωροκίνη σε συνδυασμό με Δοξυκυκλίνη, η οποία δείχνει να έχει λιγότερες παρενέργειες. Και, όπως βλέπουμε, σε ορισμένους ασθενείς είναι αποτελεσματική και η χρήση αντιπηκτικών, σε συνδυασμό με ρυθμιστές του ανοσοποιητικού".

Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες "στρατολόγησαν" ανθρώπους της 1ης γραμμής, όπως νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες και πληρώματα ασθενοφόρων, για να μετάσχουν σε κλινική έρευνα 3.000 ατόμων προκειμένου να εξετάσουν αν η θεραπεία αυτή μπορεί να βοηθήσει και στην προφύλαξη από τη νόσο. "Είχαμε πολύ καλή ανταπόκριση. Αλλά ακόμα δεν έχουμε αποτελέσματα να παρουσιάσουμε, καθώς πρόκειται για "τυφλή" δοκιμή" .

"Τυφλή" δοκιμή θεραπείας ή φαρμάκου σημαίνει ότι οι εθελοντές αγνοούν ότι τους χορηγούνται φάρμακα που δοκιμάζονται, προκειμένου να αποκλείονται υποκειμενικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις κλινικές δοκιμές φάσης 2 και 3. 

Το κλίμα αισιοδοξίας ενισχύει και το γεγονός ότι η νόσος έχει αρχίζει να παρουσιάζει κάποια μείωση σε νέα κρούσματα. "Τα GoodNews είναι ότι σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν πολύ το πρώτο διάστημα υπάρχουν σημάδια κάποιας βελτίωσης". Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι "υπάρχουν θεραπείες υπό αξιολόγηση με σημαντική προοπτική και μελέτες για εμβόλιο οι οποίες έχουν προχωρήσει"

Δείτε το βιογραφικό του ΕΔΩ.