Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
17η Μαΐου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 6 από 15: << < > >>

Πώς επιδρούν οι κλιματολογικές συνθήκες στην εξάπλωση του SARS-CoV-2

Οι Καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Παρασκευής (Ιατρική Σχολή), Νίκος Θωμαΐδης (Τμήμα Χημείας) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνόψισαν τα δεδομένα που αφορούν στην επίδραση του κλίματος στον SARS-CoV-2.

Το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών παρασκεύασε δωρεάν και παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας 170 λίτρα απολυμαντικού υγρού

Τα απολυμαντικά θα διανεμηθούν άμεσα στο προσωπικό του Υπουργείου, με ταυτόχρονη αποστολή απλών οδηγιών χρήσης για την απολύμανση μικρών επιφανειών και χεριών.

Θεραπεία με αντισώματα μέχρι το Φθινόπωρο από τον Ελληνοαμερικανό Τζόρτζ Γιανκόπουλο

"Το να προλάβουμε μέχρι το Φθινόπωρο να έχουμε έτοιμο το φάρμακο εξαρτάται βέβαια από πολλούς παράγοντες, αλλά είναι κάτι που έχουμε ξανακάνει, απλώς τώρα προσπαθούμε να το πάμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο".

Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και θα κινούνται σε 3 κατευθύνσεις.

Νικόλαος Γ. Κουλούρης

Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Οι νοσοκόμες ως σούπερ ηρωίδες, στο νέο έργο του Banksy

Ένα νέο έργο τέχνης του Banksy εμφανίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και θα παραμείνει εκεί μέχρι το φθινόπωρο, όταν θα δημοπρατηθεί για να συγκεντρωθούν χρήματα για το NHS.

Γρηγόρης Γεροτζιάφας
Καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική σχολή της Σορβόνης, υπεύθυνος τμήματος θρόμβωσης στο νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι και διευθυντής της ερευνητικής ομάδας Καρκίνος και θρόμβωση INSERM U938. 
Ο ρόλος των αντισωμάτων στη μάχη εναντίον του SARS-CoV-2 - Το εμβόλιο, οι θεραπείες και τα πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα

Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών αναλύουν πώς λειτουργούν τα αντισώματα εναντίον του SARS-CoV-2 και παρουσιάζουν τις πιο πρόσφατες έρευνες που τα αξιοποιούν:
1) Απομόνωση αντισωμάτων από λάμα και αγελάδες,
2) Παρασκευή αντισωμάτων στο εργαστήριο από Ολλανδούς ερευνητές,
3) Ανάπτυξη αντισώματος που αδρανοποιεί τον ιό από Ισραηλινούς επιστήμονες.

Δρ Νικόλαος Πανούσης: "Πετύχαμε άσο στο ημίχρονο, αλλά θέλουμε και «άσο τελικό»"!

Ο Νικόλαος Πανούσης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο Wellcome Sanger Institute στο Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το ερευνητικό αυτό κέντρο δημοσιεύτηκε πρόσφατα μελέτη που αναγνωρίζει τα κύτταρα της μύτης που πλήττονται από τον ιό. Ως Βιολόγος -και μάλιστα ήδη βραβευμένος- μάς εξηγεί τη σημασία της συγκεκριμένης έρευνας, το πώς συμβάλλει η Γονιδιωματική στη μάχη κατά του SARS-CoV-2, αλλά και το πόσο εύθραυστη είναι ακόμα η μάχη κατά του SARS-CoV-2...

Μελέτη με τη συμμετοχή Ελλήνων αποκαλύπτει τo ρόλο της πρωτεΐνης suPAR στην επιθετικότητα του κορονοϊού

Τα υψηλά επίπεδα μιας πρωτεΐνης γνωστής ως suPAR στο αίμα των ασθενών με COVID-19 μπορεί να είναι δείκτης για σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα ευρήματα των ερευνητών από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush και την Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης προτείνουν ότι η suPAR θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός προγνωστικός παράγοντας βάσει του οποίου οι ασθενείς με COVID-19 θα πρέπει να τεθούν εγκαίρως σε αναπνευστήρες.

Βίντεο του Guardian μέσα από το Σωτηρία: «Όλοι θυμηθήκαμε γιατί είμαστε γιατροί»

Στο βίντεο με τίτλο "Inside a Greek coronavirus ward: how debt-ridden nation is beating the disease" οι γιατροί του νοσοκομείου "Σωτηρία" περιγράφουν ό,τι βιώνουν καθημερινά από τα τέλη του Φεβρουαρίου. 

Ξεκινά διεθνής μελέτη με τη συμμετοχή του ΕΚΠΑ, για τις επιπτώσεις του SARS-CoV-2 στα εγκεφαλικά επεισόδια

Η μελέτη CASCADE, θα μελετήσει την αιτιοπαθογενετική συσχέτιση της λοίμωξης με SARS-CoV-2 με την επίπτωση και βαρύτητα των Αγγειακών Εγκεφαλικών Νοσημάτων που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Πώς επιδρά ο κορονοϊός σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα

Οι Καθηγητές και Ιατροί του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημιακού Αθηνών και των Νοσοκομείων Λαϊκό και Αλεξάνδρα, Πέτρος Σφηκάκης (Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ), Ευστάθιος Καστρίτης (Αναπληρωτής Καθηγητής), Γεώργιος Γιαννόπουλος (Διευθυντής ΕΣΥ) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα για το αν και πώς ο κορονοϊός επιδρά στα αυτοάνοσα νοσήματα.


 Σελίδα 6 από 15: << < > >>