Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980.

Eιδικευόμενος ιατρός στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο ''Η ΣΩΤΗΡΙΑ''
και στα Νοσοκομεία Royal Brompton και King's College του Πανεπιστημίου Λονδίνου.

Έλαβε τον τίτλο ''Diploma in Thoracic Medicine'' από το Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Στρατιωτική θητεία το 1984-1986.

Το 1986 επέστρεψε στο Λονδίνο και ασχολήθηκε με το κλινικό εργαστήριο των αναπνευστικών μυών (Respiratory Muscle Laboratory) και την ανάπτυξη πρωτοτύπων τεχνικών γεγονός που τον οδήγησε στην απόκτηση του τίτλου PhD από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 1989.

Υποτροφία από το ΝΑΤΟ για υποστήριξη των ερευνών του στα προαναφερθέντα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού (1987-1988).

Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας το 1988.

Πνευμονολόγος Επιμελητής Α' ΕΣΥ στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών το 1989.

Το 1990 επέστρεψε στην Πανεπιστημιακή Κλινική όπου ανέλαβε πλήρη κλινικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά καθήκοντα και ορίσθηκε Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Λειτουργικού Ελέγχου της Αναπνοής.

Το 1992-1993 μετέβη ως έμμισθος ερευνητής στην Πνευμονολογία στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Το 1993 ορκίστηκε Λέκτορας Πνευμονολογίας και ανέπτυξε το εργαστήριο Λειτουργικού Ελέγχου της Αναπνοής. Yπεύθυvoς της Ειδικής Μονάδας Φυματίωσης της Α΄ Παvεπιστημιακής Πvευμovoλoγικής Κλιvικής από το 2003-2011.

Προ 7ετίας δημιούργησε και ήταν Υπεύθυνος της Ειδικής Μονάδας Πνευμονικής Αποκατάστασης της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής από το 2009 έως το 2011.

Είναι κριτής (reviewer) στα ελληνικά περιoδικά Πvεύμωv και Ιατρική, και στα πλέον έγκυρα διεθνή πνευμονολογικά περιοδικά όπως: Am J Respir Crit Care Med, Journal of Applied Physiol, Thorax, European Respiratory Journal, Critical Care Medicine, Chest, Respiratory Physiology and Neurobiology, Respiration, Pulmonary Pharmacology and Therapeutics, BioMed Pulmonary Medicine, Annals Thoracic Medicine και COPD Journal, κα.

Εξελέγη καθηγητής Πνευμονολογίας το 2011 και ανέλαβε την Διεύθυνση της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Δείτε το ρεπορτάζ για τις έρευνες που τρέχουν αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Σωτηρία, σύμφωνα με το Δρα Κουλούρη.