Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
2η Μαΐου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 5 από 15: << < > >>

Ίσως το 10-43% να αρκεί για να επέλθει ανοσία της αγέλης

Νέες πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη συλλογική ανοσία στον COVID-19: το R0, το ποσοστό του πληθυσμού που θα πρέπει να νοσήσει ώστε η πανδημία να σταματήσει, είναι πιθανώς μικρότερο από αυτό που εκτιμούσαμε αρχικά.

Άρθρο στο περιοδικό European Journal of Neurology από ειδικούς στη νευροϋπερηχογραφία, μεταξύ των οποίων και ο Δρ Γεώργιος Τσιβγούλης

Αφορά τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νευροϋπερηχογραφίας και Εγκεφαλικών Αιμοδυναμικών Παραμέτρων για την υπερηχογραφική διερεύνηση ασθενών με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας με νόσο COVID-19.

Καθοδηγώντας μια ομάδα εν μέσω πανδημίας

Η Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη, η οποία ηγείται από απόσταση μιας ομάδας designers στη Workable εδώ και αρκετά χρόνια, δίνει συμβουλές για σωστό και αποτελεσματικό management στη νέα πραγματικότητα του COVID-19.

Ξεκινά νέα κλινική δοκιμή και στην Ελλάδα για τη χορήγηση του remdesivir σε συνδυασμό με αντιφλεγμονώδες φάρμακο

Η μελέτη αναμένεται να διεξαχθεί σε 100 κέντρα παγκοσμίως και ήδη έχει ξεκινήσει η ένταξη νοσηλευόμενων ασθενών που νοσούν σε κέντρα των ΗΠΑ.

Και σε αυτή τη μελέτη, θα μετέχει και η Ελλάδα με τη συμμετοχή διαφόρων Ειδικών Μονάδων Λοιμώξεων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με κύρια Ερευνήτρια-Συντονίστρια την Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δρ Γιώτα Τουλούμη.

Άρθρο με ελληνική συμμετοχή: Οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενών με πολλαπλούν μυέλωμα την εποχή του κορωνοϊού

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μυελώματος (European Myeloma Network) εξέδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενών με πολλαπλούν μυέλωμα επί COVID-19. Το σχετικό άρθρο είναι υπό δημοσίευση στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό Leukemia.

Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα

Η Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα είναι Σύμβουλος σε μολυσματικές ασθένειες με ενδιαφέρον για πρωτογενείς και δευτερογενείς ανοσοανεπάρκειες και μεταμοσχεύσεις στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Νέα θεραπευτική προσέγγιση: Τεχνική αιμοκάθαρσης κατά βαρέων νοσούντων με COVID-19

Κλινική δοκιμή σε 40 βαριά ασθενείς θα ξεκινήσει άμεσα σε νοσοκομείο του Καναδά. "Θα μπορούσαμε να επαναπρογραμματίσουμε τα λευκά αιμοσφαίρια που σχετίζονται με φλεγμονή για να αλλάξουν την ανοσολογική απόκριση", δηλώνει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Chris McIntyre. 

Γιώτα Τουλούμη

Η Γιώτα Τουλούμη είναι Καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας στο Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πόσο πιθανό είναι να μολυνθούμε από κορονοϊό μέσω των τροφίμων

Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με τον Covid-19 και την ασφάλεια τροφίμων.

Κορονοϊός ή αλλεργία; Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα

Πού διαφέρει ο κορονοϊός από την αλλεργία και ποιο σύμπτωμα πρέπει να "προλάβουμε" πριν επιδεινωθεί.

Νικόλαος Πανούσης

Βιολόγος με διδακτορικό στην Γενετική και Γονιδιωματική από το Τμήμα Ιατρικής Γενετικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο Wellcome Sanger Institute στο Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος κατέχει ήδη σημαντικές διακρίσεις. 

Οι 10 νίκες που πετύχαμε μέσα σε 5 εβδομάδες!

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και διευθυντής της ερευνητικής ομάδας Καρκίνος και Θρόμβωση "INSERM U938" στο νοσοκομείο Τενόν, καταγράφει τις μεγάλες νίκες και τις σημαντικές γνώσεις που πρόλαβε να σημειώσει η Επιστήμη, όσο καιρό διήρκεσε η καραντίνα. Ναι όλα αυτά, μέσα σε λιγότερο από 40 ημέρες!

 

 Σελίδα 5 από 15: << < > >>