Καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική σχολή της Σορβόνης, υπεύθυνος τμήματος θρόμβωσης στο νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι και διευθυντής της ερευνητικής ομάδας Καρκίνος και θρόμβωση INSERM U938. 
 
Η έρευνα της ομάδας του επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ καρκινικών κυττάρων και πήξης του αίματος, στον μηχανισμό δράσης των ηπαρινών και των νέων αντιπηκτικών.

Η ομάδα του δραστηριοποιείται στη μεταφραστική έρευνα, κυρίως στην πρόληψη της φλεβικής θρομβοεμβολής, στην ανάπτυξη μοντέλων εκτίμησης κινδύνου για φλεβική θρομβοεμβολή σε ασθενείς με καρκίνο, στην διαχείριση της υπογονιμότητας που σχετίζεται με αγγειακές και αιματολογικές διαταραχές και στην πρόληψη και θεραπεία των αγγειακών επιπλοκών κατά την εγκυμοσύνη και στην εκπόνηση μελετών φάσης III για την πρόληψη και θεραπεία της θρόμβωσης που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Είναι ο κύριος ερευνητής των project COMPASS-CAT και ROADMAP-Thrombosis που οδήγησαν σε νέα score για την μέτρηση του κινδύνου θρόμβωσης σε ασθενείς με συμπαγείς όγκους ή αιματολογικές κακοήθειες.

Ως εμπειρογνώμονας συμμετέχει σε διεθνείς ομάδες ειγικών για την στην ανάπτυξη διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για την πρόληψη και θεραπεία της θρόμβωσης και   είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων για την Πρόληψη και Θεραπεία της Φλεβικής Θρομβοεμβολικής Νόσους του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας.

Προεδρεύει της Επιστημονικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Οργανισμού Αγγείων (VAS) και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού και Μεσογειακού Συνδέσμου κατά του Ιδρύματος και της Εταιρείας Θρομβοεμβολικών Νόσων.

Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Ιατρική Σχολή Loyola (Τμήμα Μοριακής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής) στο Σικάγο και στη Σχολή Ιατρικής στο Hofstra / Northwell (Τμήμα Ιατρικής, Υπηρεσίες Αντιπηκτικής και Κλινικής Θρόμβωσης) στη Νέα Υόρκη ΗΠΑ.

Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει συντάξει διάφορα κεφάλαια βιβλίων.

Μετέχει στα διοικητικά συμβούλια πολλών διεθνών περιοδικών και είναι μέλος πολλών επαγγελματικών ενώσεων.