Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
26η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 11 από 15: << < > >>

Νέα εθελοντική πρωτοβουλία: Δωρεάν webinars ψυχολογίας από ψυχιάτρους και ψυχολόγους, με 8 διαφορετικές θεματικές

Στο πλαίσιο της υπερ-ομάδας Covid-19 Response Greece στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους online σεμινάρια ψυχολογίας, με ελεύθερη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων. Ομάδα ψυχολόγων, ψυχιάτρων και άλλων ειδικών ψυχικής υγείας και ευεξίας, αντιλαμβανόμενη τις ειδικές συνθήκες ζωής στις οποίες βρισκόμαστε λόγω της πανδημίας Covid-19, έχει σχεδιάσει 8 διαφορετικές κατηγορίες webinars, για 8 διαφορετικές ανάγκες του σήμερα.

Τα στάδια που απαιτούνται για την παραγωγή ενός εμβολίου

Ο Επίκουρος Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn και επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Εμβολίων και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια, Κωνσταντίνος Σπ. Κυριάκης, είναι αναλυτικός και κατανοητός.

Τι προβλέπουν 4 μοντέλα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα μέσα στο Μάιο

Ο αριθμός θανάτων και κρουσμάτων που αναμένεται για το μήνα Μάιο, μέσα από αλγοριθμικά μοντέλα, λίγο πριν το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας.

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο όσοι έχουν αναρρώσει από COVID-19!

Πριν λίγες ώρες ο αριθμός όσων έχουν ξεπεράσει το νέο κορονοϊό παγκοσμίως ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Worldometer αυτή τη στιγμή μετράμε 1.007.964 ιαθέντες. 

Έρευνα: Το καλύτερο υλικό για χειροποίητη μάσκα είναι ο συνδυασμός 2 υφασμάτων

Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι δεδομένη για την έξοδο από την καραντίνα. Eρευνητές και εταιρείες εξετάζουν την αποτελεσματικότητα χειροποίητων μασκών από υφάσματα και υλικά στα οποία όλοι έχουμε πρόσβαση.

isMOOD: Αυτή είναι η ομάδα που επιμελείται τα επίσημα στατιστικά της Ελλάδας στο site της Κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Ένα ελληνικό τεχνολογικό start-up με εξειδίκευση στην ανάλυση δεδομένων κειμένου, η isMOOD, από τα τέλη Μαρτίου ξεκίνησε να επεξεργάζεται τα στατιστικά για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Η απεικόνισή τους σε καλαίσθητα γραφήματα, έχει πλέον ενσωματωθεί στο covid19.gov.gr, τον επίσημο ιστότοπο ενημέρωσης της Κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Μια νέα θεραπευτική προσέγγιση κατά του ιού που προτείνεται από τους Δρ Τσιόδρα και Ανδρεάκο μπαίνει σε φάση κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ

Ένα νέο φάρμακο προτείνουν να δοκιμαστεί στη θεραπεία ασθενών ο Δρ Σωτήρης Τσιόδρας και ο Δρ Ευάγγελος Ανδρεάκος, ερευνητής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, με επιστημονικό άρθρο στο περιοδικό ΕΜΒΟ Molecular Medicine.

Έκτακτη επικαιρότητα για τη θεραπεία της νόσου COVID-19: "Το Tocilizumab βελτιώνει σημαντικά τα κλινικά αποτελέσματα των ασθενών με μέτρια ή σοβαρή πνευμονία COVID-19"

Σύμφωνα τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ, ύστερα από σειρά πολυκεντρικών τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών που ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου στη Γαλλία σε 129 ασθενείς, υπάρχουν GoodNews σε σχέση με την αντιμετώπιση περιπτώσεων με μέτρια ή σοβαρή πνευμονία: Όσοι έλαβαν το tocilizumab (65 άτομα) παρουσίασαν σημαντική βελτίωση, σε σύγκριση με όσους έλαβαν μόνο την καθιερωμένη αγωγή (64 άτομα).

 
Αποκλειστικό: Θετική ανταπόκριση από Έλληνα γιατρό του Henry Ford για τη χρήση Δοξυκυκλίνης σε ασθενείς

Ο Δρ Μάρκους Ζερβός, Διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Νόσων του Henry Ford Health System, μίλησε χθες για τα θετικά αποτελέσματα που έχει η θεραπευτική "συνταγή" που εφαρμόζουν στα Νοσοκομεία της περιοχής του Ντιτρόιτ, όπου έχουν ήδη αντιμετωπιστεί περισσότεροι από 8.000 ασθενείς.

Ασπίδες προσώπου και αναπνευστήρες μέσω 3-D printing από το ΕΚΠΑ

Ομάδες ερευνητών από διάφορα Τμήματα και Εργαστήρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συντόνισαν τις δυνάμεις τους με αρχικό στόχο την κατασκευή προστατευτικών προσωπίδων (Face Shields) μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης. Παράλληλα, μέλη της ομάδας 3-D Printing του ΕΚΠΑ δραστηριοποιούνται και στο σχεδιασμό και την κατασκευή αναπνευστήρα για φορητή και σταθερή χρήση σε ΜΕΘ, καθώς και άλλων σχετικών εξαρτημάτων.

Ο κορυφαίος Καθηγητής του MIT Δημήτρης Μπερτσιμάς μάς λέει: Πώς τα μαθηματικά μοντέλα θα ρυθμίζουν το άνοιγμα της κοινωνίας

Ένας από τους πιο κατάλληλους επιστήμονες παγκοσμίως για να μιλήσει για μοντέλα και analytics είναι ο Δρ Δημήτρης Μπερτσιμάς, Αντιπρύτανης Business Analytics στο Sloan School του MIT, στο οποίο είναι καθηγητής επί 32 χρόνια. Εφαρμόζει αρχές μηχανικής μάθησης και βελτιστοποίησης σε τομείς όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η διοίκηση επιχειρήσεων.

Η ομάδα του, η οποία αποτελείται από 25 ερευνητές, εδώ και ένα μήνα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία μοντέλων για την πρόγνωση του κορονοϊού, τα οποία ήδη αξιοποιούνται σε νοσοκομεία των ΗΠΑ και την Ιταλία για τη λήψη αποφάσεων. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές προετοιμάζονται για την έξοδο από την καραντίνα με μοντέλα που θα παρακολουθούν πώς τα μέτρα σταδιακού ανοίγματος αντανακλούν στην εικόνα του ιού.

Δοξυκυκλίνη, το δοκιμασμένο αντιβιοτικό που προτείνεται και για πρόληψη και για θεραπεία

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η δοξυκυκλίνη μπορεί να βοηθήσει και τους Ιατρούς και τους ασθενείς με COVID-19.


 Σελίδα 11 από 15: << < > >>