Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
19η Μαρτίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 2 από 3: << < > >>

Ο σημαντικότερος επιστήμονας με ειδικότητα στο πολλαπλό μυέλωμα διεθνώς είναι Έλληνας!

Και μάλιστα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών: ο Δρ Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας expertscape στην οποία κατατάσσονται οι γιατροί διεθνώς με βάση την εξειδίκευσή τους.

Όπως αναφέρεται: "M Dimopoulos is the top-rated expert in Multiple Myeloma in the worldκαι ανήκει στο top 0.0019% παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

17ο στην Ευρώπη το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση την απήχηση των επιστημονικών του δημοσιεύσεων

Στον πίνακα “Top Universities by Top Google Scholar Citations” της Webometrics το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 86η θέση παγκοσμίως, στην 17η θέση στην Ευρώπη και στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, με 2.296.997 ετεροαναφορές (citations).
Η επίδοση αυτή δίνει στο ΕΚΠΑ και την 1η θέση τόσο μεταξύ των Πανεπιστημίων της Μεσογείου όσο και μεταξύ των Πανεπιστημίων στα Βαλκάνια.

Bravo: Η επιστήμονας Χρυσή Λασπίδου εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης “Water Europe”

Η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Χρυσή Λασπίδου εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Water Europe, ο οποίος προωθεί θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης σχετικά με την αξιοποίηση του νερού στην Ευρώπη.

Πανευρωπαϊκή διάκριση από το ERC για τον καθηγητή Φυσικής Κωνσταντίνο Νικολόπουλο

Ένα από τα 3 πρώτα βραβεία «ERC Public Engagement Research Awards» κατέκτησε ο καθηγητής Φυσικής του βρετανικού πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ Κωνσταντίνος Νικολόπουλος για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο ερευνητικό πρόγραμμα ExclusiveHiggs. Για το project αυτό συνεργάστηκε με τη χορεύτρια-χορογράφο Μαίρη Παρδαλάκη και τη Δρα Μαρία Παυλίδου.

Αιέν αριστεύειν το ΕΚΠΑ

Στην 267η θέση ανάμεσα στα 2.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παγκοσμίως το ΕΚΠΑ.
- Άνοδος 30 θέσεων σε σχέση με την περσινή κατάταξη του Center for World University Rankings - CWUR.

 
Συγχαρητήρια στον Δρ Νεκτάριο Ταβερναράκη!

Ο Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology – EIT)!

3 ελληνικές εταιρείες στις κορυφαίες 25 του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3

Τρεις ελληνικές εταιρείες βρίσκονται στις 25 φιναλίστ νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (scaleups) του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3. Ξεχώρισαν ανάμεσα σε 250 αιτούντες από 36 χώρες.

O Δρ Νικόλαος Νικολαΐδης έλαβε το διεθνές βραβείο "Young Investigator Award 2020"!

Ο Δρ Νικόλαος Νικολαΐδης, Παιδίατρος Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ - Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και Ειδικός Επιστήμονας Γενετικής, έλαβε το βραβείο European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE) Young Investigator Award 2020. 

2 καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στην κορυφή παγκόσμιας κατάταξης στην Πολυκριτήρια Ανάλυση

Ο Κωνσταντινός Ζοπουνίδης και ο Μιχάλης Δούμπος βρέθηκαν στις 2 πρώτες θέσεις κατάταξης του περιοδικού JORS γα τη συμβολή τους στην Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων στη Χρηματοοικονομική Μοντελοποίηση.

Σημαντική διάκριση για το ελληνικό spin-off ResQ Biotech: Είναι ένα από τα "spin-offs to watch" του Nature!

H ResQ Biotech, το spin-off του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με έδρα την Πάτρα, έλαβε το Spinoff Prize του Nature, ως μια από τις 44 πιο πολλά υποσχόμενες εταιρείες τεχνοβλαστούς (“spin-offs to watch”) για το 2020. Στο διαγωνισμό, τον οποίο διοργανώνει η επιστημονική επιθεώρηση Nature σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Merck, συμμετείχαν εταιρείες τεχνοβλαστοί από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν ιδρυθεί μέσα στα τελευταία 3 χρόνια.

Πανευρωπαϊκή διάκριση στον Κώστα Γαβρόγλου για τη συνεισφορά του στην ιστορία της επιστήμης

Στον Κώστα Γαβρόγλου, Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Επιστήμης στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, απονέμεται το Gustav Neuenschwander Prize 2020 της European Society for the History of Science.

Το βραβείο «Εξαιρετικής Ερευνήτριας» στα πρώτα βήματα της καριέρας της έλαβε η Μυρσίνη Καφώρου από το Imperial!

Το βραβείο "Outstanding Early Career Researcher" έλαβε η Δρ Μυρσίνη Καφώρου, ερευνήτρια στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων του Imperial College London από την Πρόεδρο του Imperial.

Είναι η 2η διάκριση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα: Στα τέλη του 2019 είχε λάβει το 1ο βραβείο "Emerging Leaders Prize" του Medical Reseach Foundation, με χρηματικό έπαθλο 100.000 λίρες για την έρευνά της.


 Σελίδα 2 από 3: << < > >>