Διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Νόσων του Henry Ford Health System. 

Ο Marcus Zervos, MD, είναι αντιπρύτανης "Διεθνών Υποθέσεων" της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Wayne. Είναι υπεύθυνος για όλες τις διεθνείς δραστηριότητες και πρωτοβουλίες για τη Σχολή Ιατρικής. Στα πλαίσια αυτά, είναι υπεύθυνος για τα προγράμματα διεθνών σπουδών, τη διασύνδεση με άλλες Ιατρικές Σχολές, ενώ συμμετέχει και παρακολουθεί όλες τις διεθνείς έρευνες.

Και αυτός και η σύζυγός του έχουν ελληνική καταγωγή, από Χίο και Αθήνα, αντίστοιχα.

Αποφοίτησε το 1979 από την Ιατρική Σχολή του Wayne State University. 

Από το 1986 μέχρι το 1988 ήταν επίκουρος Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής, στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων, της Σχολής Ιατρικής του Yale στο New Haven του Connecticut.

Έγινε Καθηγητής  στο Τμήμα Μολυσματικών Νοσημάτων του WSU το 1999. 

Από το 1999 έως το 2004 υπηρέτησε ως διευθυντής Έρευνας στο Νοσοκομείο William Beaumont, όπου επέβλεψε 350 ερευνητές και προσωπικό, διαχειριζόμενος 30 εκατ. δολάρια. 

Είναι πιστοποιημένος από το Αμερικανικό Συμβούλιο Εσωτερικής Ιατρικής και Λοιμωδών Νοσημάτων, είναι μέλος πολλών ομάδων κριτικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας και μέλος και συνεργάτης πολλών Επιστημονικών Ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών και της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής. 

Του έχουν απονεμηθεί τα βραβεία "James H. Nakano Citation" και "Charles C. Shepard Science" από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ για το έργο του στον Staphylococcus aureus (Χρυσίζων σταφυλόκοκκος).

Το ερευνητικό του επίκεντρο είναι η επιδημιολογία, η πρόληψη και τα αποτελέσματα σοβαρής εντεροκοκκικής και S. aureus μόλυνσης. 

Συντονίζει παγκόσμια προγράμματα υγείας για την ανάπτυξη της βιωσιμότητας σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος 20 χωρών. Επίσης, συντονίζει έργα για να βοηθήσει ευάλωτους πληθυσμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Ντιτρόιτ, και ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα του νερού στο Flint, Mich.

Για τις έρευνές του έχει εξασφαλίσει επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και υπήρξε ο κύριος ερευνητής σε περισσότερες από 300 μελέτες χρηματοδοτούμενες από την κυβέρνηση και τη βιομηχανία, εξετάζοντας την επιδημιολογία, τα αποτελέσματα και μέτρα πρόληψης για παθογόνα ανθεκτικά στα μικροβιακά αντιμικροβιακά. 

Έχει περισσότερες από 530 δημοσιευμένες περιλήψεις σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 320 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. 

Διαβάστε το άρθρο "Αποκλειστικό: Θετική ανταπόκριση για τη Δοξυκυκλίνη από Έλληνα γιατρό του Henry Ford" ΕΔΩ