Είναι ένας από τους μόλις 3 επιστήμονες στον κόσμο που βραβεύτηκαν με το "Global Energy Prize για το 2020". Το βραβείο του απονεμήθηκε για τη συνεισφορά του στο πεδίο των Νέων Ενεργειακών Εφαρμογών.
Θεωρείται μία από τις έγκυρες κατατάξεις διεθνώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πέρα από την κατάκτηση της 1ης θέσης μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων, έκανε μία ακόμα υπέρβαση: Σε έναν από τους πιο δύσκολους δείκτες, τον αριθμό αναφορών στα δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα του ιδρύματος, ήρθε στην 109η θέση διεθνώς.
Δεύτερο καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, αναδείχθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πετυχαίνοντας σημαντική βελτίωση και άνοδο από πέρυσι - σχεδόν 100 θέσεων.
Μία ιδιαιτέρως σημαντική εργασία με τη συμβολή των ερευνητών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρ Χρήστου Χώχου και Δρ Βασίλειου Γρηγορίου (ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος) εκπονήθηκε και δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο διεθνές περιοδικό Nature Energy (IF: 46) με αντικείμενο μελέτης τα υψηλής απόδοσης οργανικά φωτοβολταϊκά.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ ανέπτυξαν το πρόγραμμα SalivaDirect, που στηρίζεται στην εξέταση σάλιου αντί για ρινοφαρυγγικό επίχρισμα. Είναι πιο απλό από τα υπάρχοντα τεστ, ώστε να μειωθεί το κόστος και η ανάγκη για αντιδραστήρια.
Με βάση τα αποτελέσματα της Κατάταξης AcademicRanking of World Universities -ARWU, ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και συνολικά 6 ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 1000 καλύτερων του κόσμου.
Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος συνοψίζουν τα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές των εμβολίων σε ανθρώπους.
Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην 52η Ολυμπιάδας Χημείας.
Σε 2 μαθητές απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία.
Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας (11-15 Ιουλίου) & το Soft Skills Lab (16-23 Ιουλίου) ολοκληρώθηκαν. Δείτε συγκεντρωμένες όλες τις αγγελίες εργασίας που ανέβηκαν στην πλατφόρμα διεξαγωγής του συνεδρίου από τις εταιρείες που συμμετείχαν εδώ.
Και μάλιστα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών: ο Δρ Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας expertscape στην οποία κατατάσσονται οι γιατροί διεθνώς με βάση την εξειδίκευσή τους.
Όπως αναφέρεται: "M Dimopoulos is the top-rated expert in Multiple Myeloma in the world" και ανήκει στο top 0.0019% παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
239 επιστήμονες από όλο τον κόσμο -ειδικοί σε θέματα μετάδοσης ασθενειών και αερολυμάτων - υπέγραψαν ένα γράμμα που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου 2020 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Clinical Infectious Diseases» με τίτλο «Ιt is Time to Address Airborne Transmission of COVID-19». Μεταξύ αυτών είναι και 4 Ελληνες.
Οι Πέρσες του Αισχύλου, με αφορμή τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, θα μεταδοθούν στις 25/7 ζωντανά στο διαδίκτυο, με αγγλικούς υπότιτλους.
Είναι η πρώτη φορά που μεταδίδεται σε live stream ένα έργο από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Μια πρωτοβουλία του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND/EAA του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ) σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών και ανάλυσης δεδομένων Οικοανάπτυξη και το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών.