Στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τη Ρωσία στις 21-28 Σεπτεμβρίου οι επιδόσεις της ελληνικής αποστολής ήταν εξαιρετικές, αφού όλοι οι μαθητές έλαβαν κάποια διάκριση. Συμμετείχαν 138 χώρες και οι πρώτες 5 σε βραβεία χώρες ήταν οι Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Κορέα και Ταϊλάνδη.
 
Χάλκινα μετάλλια πήραν οι Μηνάς Μαργαρίτης, Ευθύμιος Ντόκας, Διονύσιος Αδαμόπουλος και Δημήτριος Εμμανουήλ. Εύφημες μνείες έλαβαν οι Ορέστης Λιγνός και Ιωάννης Δημουλιός.
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης, υπαρχηγός διδάκτωρ ο μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος και παρατηρητής Α ο διδάκτωρ μαθηματικός Αχιλλέας Συνεφακόπουλος.
 
Σημείωση: H 61η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα διεξήχθη διαδικτυακά και εφαρμόσθηκαν ειδικά πρωτόκολλα που είχαν σκοπό να διασφαλίσουν το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Σε κάθε χώρα ήταν παρών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Επίτροπος διορισμένος από τη διοργανώτρια Αρχή, ο οποίος επιτηρούσε την όλη εξεταστική διαδικασία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξέτασης η διαδικασία μεταδίδονταν με ζωντανή εικόνα στη διοργανώτρια Αρχή, ενώ τα θέματα εστάλησαν σε όλες τις χώρες λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.