Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
29η Μαΐου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 14 από 15: << < > >>

Ελληνική έρευνα για τον κορονοϊό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή των πιο δυναμικών ομάδων της χώρας

Αντικείμενό της είναι η διερεύνηση της επιδημίας από τον ιό SARS-CoV-2, με άμεσο στόχο την ανάπτυξη ελληνικών μοριακών και ανοσολογικών τεστ ανίχνευσης του ιού. 

Μεταξύ των στόχων της πρωτοβουλίας είναι η προβολή της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας διεθνώς.

Πώς η Φαρμακογονιδιωματική αλλάζει τη σύγχρονη Ιατρική

Ο Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2010 τακτικό μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων φαρμακογονιδιωματικής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) στο Άμστερνταμ, Δρ Γεώργιος Πατρινός, μάς απαντά.

Θεραπεία με αντισώματα από όσους έχουν αναρρώσει: η πιο πολλά υποσχόμενη λύση κατά του κορονοϊού;

O Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε στην απογευματινή ενημέρωση της Δευτέρας 13 Απριλίου ότι θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα πειραματική θεραπεία με αντισώματα από το πλάσμα ασθενών που έχουν αναρρώσει. 

 
Αισιοδοξία από την Α' γραμμή της μάχης!

«Την πρώτη μάχη, όπως όλα δείχνουν, την κερδίζουμε! Τα μέτρα πάρθηκαν εγκαίρως, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και φαίνεται να αποδίδουν. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι κερδίσαμε υπερπολύτιμο χρόνο, τα νοσοκομεία είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από ό,τι ήταν στις αρχές της κρίσης. Υπάρχει αισιοδοξία», λέει στο GoodNews ο Δρ Παναγιώτης Βασιλείου, γιατρός στο νοσοκομείο "Σωτηρία". 

Βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στη διεθνή "Κατάταξη Covid-19"

Τα πιο πρόσφατα αριθμητικά στοιχεία που φανερώνουν το πόσο πλήττεται μια χώρα από τον ιό, αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, αλλά όχι και εφησυχασμό.

«Κάτι που κανονικά θα έπαιρνε 10 χρόνια, σήμερα θα το πετύχουμε σε 6 μήνες», Άλκης Τόγιας, κορυφαίος ανοσολόγος του NIH των ΗΠΑ

Ο Δρ Άλκης Τόγιας, Διευθυντής του Τμήματος Αλλεργίας, Άσθματος και Βιολογίας των Αεραγωγών στο Εθνικό Ιστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Εθνικού Ινστουτούτου Υγείας των Η.Π.Α. (NIH), ο οποίος “τρέχει” 4 έρευνες για τον SARS-CoV-2, λέει στο GoodNews: «Όταν υπάρχει χρηματοδότηση, απαντήσεις βρίσκονται. Το καλό νέο είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη χρηματοδότηση».

Αποκλειστικό: 100% made in Greece τεστ ανίχνευσης του COVID-19 μέσα στον επόμενο μήνα!

Μια πανελλήνια σύμπραξη εργαστηρίων, υπό τον καθηγητή της Ιατρικής Αθηνών Βασίλη Γοργούλη και με την καθοδήγηση του Προέδρου του ΕΣΕΤΕΚ Μανώλη Δερμιτζάκη ετοιμάζει ελληνικό διαγνωστικό τεστ για τον ιό.

«Η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση για άλλες χώρες», λέει στο GoodNews o Δρ Γοργούλης.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που αντλούμε από την έρευνα του IHME για την Ελλάδα - Ακόμα πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο Δρ Ιωαννίδης

Ο επιφανής Έλληνας επιστήμονας Ιωάννης Ιωαννίδης σχολιάζει το πολυσυζητημένο μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation και λέει στο GoodNews ότι υπάρχουν λόγοι για τεκμηριωμένη αισιοδοξία.

Ο κολοσσός GSK επενδύει σε εταιρεία βιοτεχνολογίας με CEO τον George Scangos για πιθανή θεραπεία κατά του κορονοϊού

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline πριν 2 μέρες ανακοίνωσε την επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην αναπτυσσόμενη εταιρεία βιοτεχνολογίας Vir Biotechnology Inc. με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής George Scangos. Οι 2 εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη πιθανών λύσεων κατά του COVID-19.

Προστατευτικές ασπίδες προσώπου από ομάδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής Σχολής ξεκίνησε "αλυσίδα παραγωγής" 3-D printing Ασπίδων Προσώπου τύπου (3DVFaceShield) και τις διαθέτει δωρεάν σε Νοσοκομεία Α' Γραμμής. 

Το ΙΤΕ στη μάχη κατά του SARS-CoV-2

"Έχουμε έτοιμο διαγνωστικό τεστ, υποδομή για δημιουργία αναλώσιμων και απαντήσεις σε μερικά σημαντικά ερωτήματα", ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος  Έρευνας και Τεχνολογίας (ένα από τα καλύτερα ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης* που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης), Δρ Νεκτάριος Ταβερναράκης

Εθελοντική υπέρ-ομάδα από τη Θεσσαλονίκη λύνει προβλήματα στην COVID-19 εποχή!

Πάνω από 250 εθελοντές με μεγάλη κατάρτιση (επιστήμονες και entrepreneurs, με πλούσιο βιογραφικό) συνεργάζονται στο πλαίσιο της ομάδας “Covid-19 Response Greece” με εντυπωσιακά αποτελέσματα: 27.878 ασπίδες προσώπου έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα δωρεάν σε ιατρικούς συλλόγους και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


 Σελίδα 14 από 15: << < > >>