Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
5η Μαΐου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 16 από 21: << < > >>

Κωνσταντίνος Σπ. Κυριάκης

Επίκουρος Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn και επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Εμβολίων και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.

Επιστροφή στην κανονικότητα; 10+1 παρατηρήσεις για όσα αξίζει να επανεκτιμήσουμε μετά την καραντίνα

Μόνο το 9% των Βρετανών δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την καραντίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του sky news, οι συμμετέχοντες σε σχετική έρευνα ανέδειξαν σημαντικές θετικές πτυχές της καραντίνας μέσα από τις απαντήσεις τους, όπως τον καθαρό αέρα και το αίσθημα συλλογικότητας στις γειτονιές.

Χρήστες του Reddit από όλο τον κόσμο σχολίασαν τη συγκεκριμένη είδηση, καταθέτοντας τις δικές τους σκέψεις για όσα θετικά αποκομίζουν από αυτή την κατάσταση αλλά και όσα ελπίζουν να εφαρμοστούν και μετά το τέλος της καραντίνας.

Το πιο κατανοητό βίντεο για τη διαχείριση μιας πανδημίας

Ο Δρ Michael Osterholm δηλώνει "ντετέκτιβ ιών". Το πρόσφατο βιβλίο του έχει τίτλο "Deadliest Enemy: Our War Against Deadly Germs". Και αυτή είναι μια συνέντευξη στον Joe Rogan, στην οποία εξηγεί απλά το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ένας ιός, όπως ο SARS-CoV-2. Και σύμφωνα με τον Δρ Κωνσταντίνο Κυριάκη από την Κτηνιατρική Κλινική του Auburn, είναι ακριβώς αυτά που -ευτυχώς- ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση.  

"Science is our only exit strategy"

Η Γεωργία Ξάνθου-Τσιγκόγλου, διακεκριμένη Ερευνήτρια Β στο Εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας στο ΙΙΒΕΑΑ, καταγράφει ένα καθοριστικής σημασίας ερώτημα, τις πιθανές θεραπείες και μια σοβαρή πρόκληση που αξίζει να λάβουμε υπόψιν μας. 

 
Ελπιδοφόρα τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση του remdesivir σε ασθενείς – Δοκιμάζεται και στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή του πειραματικού φαρμάκου remdesivir δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη θεραπεία εκείνων που πάσχουν από βαριάς μορφής COVID-19, με τους περισσότερους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο να βελτιώνονται σημαντικά μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Η χορήγηση του remdesivir έχει εγκριθεί πειραματικά και στην Ελλάδα, στο πλαίσο της μελέτης "Adaptive COVID-19 Treatment Trial".

Το start-up Agro-U συνδέει αγρότες με άτομα που θέλουν να εργασθούν στη συγκομιδή της παραγωγής

«Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα με την εύρεση εργατικού δυναμικού για να βοηθήσουν στην συγκομιδή των αγροτών και πόσο μάλλον πλέον με τη κατάσταση που επικρατεί λόγω του lockdown. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ξεκινήσαμε (σ.σ. 1η Απριλίου) δεχόμαστε καθημερινά πάρα πολλές αιτήσεις και έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα στη σελίδα μας.», λέει στο GoodNews o Κυριάκος Νικολαΐδης, απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ.

 

Ανταπόκριση από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο "Some Good News" του John Krasinski!

Η γεμάτη good news YouTube εκπομπή του ηθοποιού John Krasinski, που από την πρώτη στιγμή έγινε viral, είχε ένα ξεχωριστό highlight στο 4ο επεισόδιο που ανέβηκε σήμερα: ένα μήνυμα από αστροναύτες που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Γιώργος Μπαρμπαστάθης

Καθηγητής Μηχανικής στο MIT (Massachusetts Institute of Technology), όπου διδάσκει τα τελευταία 21 χρόνια.

Η έρευνα της ομάδας του την τελευταία δεκαετία έχει επικεντρωθεί στην υπολογιστική απεικόνιση.

Αποκλειστικό: Εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 αναπτύσσει η ομάδα του Δρ Πέτρου Καρακούση στο Johns Hopkins

Τελείωσε με εντυπωσιακές επιδόσεις και τους 3 κύκλους σπουδών στο περίφημο Johns Hopkins (JHU). Εδώ και λίγα χρόνια είναι Καθηγητής στο JHU (στο τμήμα Λοιμωδών Νόσων) με ειδίκευση στη Φυματίωση (TB) και στον HIV. Παράλληλα ανήκει και στο ιατρικό επιτελείο του ομώνυμου πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Λίγο πριν ξεκινήσει σημαντική έρευνα για εμβόλιο και πιθανές θεραπείες για τον SARS-CoV-2, ο Δρ Πέτρος Καρακούσης μάς απαντά σε όλα τα βασικά ερωτήματα των ημερών.

Γιώργος Τσιρώνης

Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής του Εργαστηρίου-Κέντρου Κβαντικής Πολυπλοκότητας και Νανοτεχνολογίας και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ.

Πέτρος Καρακούσης

Τακτικός καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ. Για τις έρευνές του πάνω στην Ελονοσία και τον HIV έχει λάβει 5 επιχορηγήσεις (grants) από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ.


 Σελίδα 16 από 21: << < > >>