Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
25η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 17 από 21: << < > >>

Γεωργία Ξάνθου-Τσιγκόγλου

Ερευνήτρια Β στο Εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας στο ΙΙΒΕΑΑ, με πολλές σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τις μελέτες της. 

Η πιο σοβαρή ένδειξη ότι το peak στην Ελλάδα έχει περάσει

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα που βρισκόταν προ 12ης Μαρτίου.

"Covid-19: Ένα μάθημα για το μέλλον"

Ο Κώστας Βεκρέλλης από το ΙΙΒΕΑΑ καταγράφει τα θετικά αυτής της κατάστασης, τα οποία θα άξιζε να εκμεταλλευτούμε και μετά την COVID-19 εποχή.

Αυτά είναι τα 15 επικρατέστερα εμβόλια για τον COVID-19

70 ερευνητικές ομάδες δουλεύουν αυτή τη στιγμή για την ανάπτυξη κάποιου εμβολίου κατά του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

3 από αυτά μάλιστα δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

Γεώργιος Καργιολάκης

Με ειδίκευση στη γρίπη των πτηνών και αρκετή πείρα σε κλινικές δοκιμές, σταχυολογεί και σχολιάζει τις πιο ελπιδοφόρες έρευνες που παρουσιάζονται τελευταία. 

Αναστάσης Περράκης: «Να περάσουμε στο δόγμα “κανένας χωρίς προστασία και περίθαλψη”»

Ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Διευθυντής Ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Oncode και Συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος υποδομών Η2020 iNEXT-Discovery, μάς μιλά για το πόσα γνωρίζουμε ήδη για τον ιό, τον δείκτη RT και τα σημαντικά επιστημονικά ερωτήματα που υπάρχουν για τον κορονοϊό, κάποια από τα οποία προσπαθήσει να απαντήσει και η εμβληματική δράση για τον κορονοϊό από το δίκτυο των Ελλήνων Επιστημόνων που συντονίζουν ο Μανώλης Δερμιτζάκης και ο Βασίλης Γοργούλης.

 
Μανώλης Δερμιτζάκης: Αυτός είναι ο επιστήμονας που συντονίζει την εμβληματική δράση COVID-19-GR

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βάζει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη», δήλωσε στο GoodNews.

Αναστάσης Περράκης

Διευθυντής Ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, Καθηγητής “Δομής Μακρομορίων” στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, μέλος και του Ινστιτούτου Oncode από το 2019 και συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος υποδομών Η2020 iNEXT-Discovery από το 2020. 

Έλληνες επαγγελματίες παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική σε εταιρείες που πλήττονται από τον COVID-19, με την πρωτοβουλία Fellowship19

O εμπνευστής της Άγγελος Μουζακίτης μιλάει στο GoodNews για το πρόβλημα που λύνει και την εντυπωσιακή ανταπόκριση που έχει ήδη από ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές φάσης 1/2 για το εμβόλιο της INOVIO, με χρηματοδότηση 6,9 εκατ. δολάρια

Ο Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI)* χρηματοδοτεί την INOVIO γα να συνεργαστεί με το Διεθνές Ινστιτούτο Εμβολίων (IVI) για την κλινική δοκιμή φάσης 1/2 του υποψηφίου εμβολίου (INO-4800) στη Νότια Κορέα.

Το ΙΤΕ στην «Εμβληματική δράση για Επιδημιολογική μελέτη του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα» που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Να πώς το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και τα Ινστιτούτα του συμμετέχουν στη "συστράτευση της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής αλλά και οικονομικής και κοινωνικής κρίσης". 

 
"Τα καλά νέα της εβδομάδας στην πανδημία του SARS-CoV-2", του Δρ Γιώργου Παππά

Ο επιδραστικός παθολόγος από τα Ιωάννινα και σύμβουλος διεθνών οργανισμών σε θέματα ζωονόσων, επιδημικών μοντέλων και ετοιμότητας για επεισόδια βιοτρομοκρατίας, καταγράφει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει τεκμηριωμένη αισιοδοξία. 


 Σελίδα 17 από 21: << < > >>