Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
23η Νοεμβρίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 3: > >>

Το "Νόμπελ της Αστρονομίας" στην Χρύσα Κουβελιώτου!

Στην Ελληνίδα αστροφυσικό Χρύσα Κουβελιώτου (εξ ημισείας με την Αμερικανο-κανοδο-ισραηλινή Victoria Michelle Kaspi) απονεμήθηκε το βραβείο Shaw για το 2021, το οποίο θεωρείται ως το Νόμπελ της Αστρονομίας, για τη συμβολή τους στη μελέτη και κατανόηση των magnetars

Η εργασία τους καθιέρωσε τα magnetars ως μία νέα και σημαντική κατηγορία αστροφυσικών αντικειμένων.

 
Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Η ελληνική αποστολή ξεχώρισε ανάμεσα σε 520 συμμετέχοντες από 60 χώρες και κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία “Challenge”.

iGEM Patras: Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών σε διαγωνισμό του MIT

16 φοιτητές του Παν. Πατρών κατέκτησαν το Αργυρό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition, στον οποίο συμμετείχαν 250 ομάδες από όλο τον κόσμο.

 
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης

Eίναι ο πρώτος και ο μοναδικός Έλληνας που εκλέγεται Αντιπρόεδρος του ERC, το οποίο επιλέγει και χρηματοδοτεί τους καλύτερους και πιο δημιουργικούς ερευνητές, οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας, για να υλοποιήσουν τα έργα τους στην Ευρώπη.

H θητεία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021.

2 βραβεία web design για ελληνική εταιρεία στα Lovie Awards!

Το web design studio fourpillars κατέκτησε ένα Silver Lovie και το People's Lovie βραβείο στην κατηγορία «Best use of Animation in web design» στα πανευρωπαϊκά βραβεία Lovie Awards 2020. 

 
Μελέτη ερευνητριών του ΙΤΕ στις σημαντικότερες ανακαλύψεις στη Βιολογία για το 2020

Μια δημοσίευση των ερευνητριών Παναγιώτας Ποϊράζη και Νάσης Παπουτσή από το Εργαστήριο Υπολογιστικών Νευροεπιστημών του Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ ανήκει στη λίστα του Quanta Magazine με τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στη Βιολογία ("Biggest Breakthroughs in Biology") για το έτος 2020.

 
Διεθνής διάκριση και υποτροφία ύψους 25.000 ευρώ για τον αστροφυσικό Ιωάννη Λιοδάκη

Ένας νεαρός Έλληνας αστροφυσικός, ο Ιωάννης Λιοδάκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Φινλανδικό Κέντρο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Τούρκου, επιλέχθηκε από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση για να πάρει την Υποτροφία Gruber.

 
4 Χάλκινα Μετάλλια και 2 Εύφημες Μνείες στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα!

Στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τη Ρωσία στις 21-28 Σεπτεμβρίου οι επιδόσεις της ελληνικής αποστολής ήταν εξαιρετικές, αφού όλοι οι μαθητές έλαβαν κάποια διάκριση.

Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή του ΕΜΠ Νικόλαο Χατζηαργυρίου!

Είναι ένας από τους μόλις 3 επιστήμονες στον κόσμο που βραβεύτηκαν με το "Global Energy Prize για το 2020". Το βραβείο του απονεμήθηκε για τη συνεισφορά του στο πεδίο των Νέων Ενεργειακών Εφαρμογών.

 
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη TIMES Higher Education

Θεωρείται μία από τις έγκυρες κατατάξεις διεθνώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πέρα από την κατάκτηση της 1ης θέσης μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων, έκανε μία ακόμα υπέρβαση: Σε έναν από τους πιο δύσκολους δείκτες, τον αριθμό αναφορών στα δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα του ιδρύματος, ήρθε στην 109η θέση διεθνώς.

Δεύτερο καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, αναδείχθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πετυχαίνοντας σημαντική βελτίωση και άνοδο από πέρυσι - σχεδόν 100 θέσεων.

 
Στο 1,4% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως το ΕΚΠΑ

Με βάση τα αποτελέσματα της Κατάταξης AcademicRanking of World Universities -ARWU, ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και συνολικά 6 ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 1000 καλύτερων του κόσμου.

Διάκριση της Ελλάδος στην 52η Ολυμπιάδα Χημείας!

Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην 52η Ολυμπιάδας Χημείας.
Σε 2 μαθητές απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία.


 Σελίδα 1 από 3: > >>