Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), ειδική σε θέματα μικροβιολογικής ποιότητας νερού.
Ανοσοβιολόγος, Ερευνητής Α’-Διευθυντής Ερευνών, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).
Διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Νόσων του Henry Ford Health System.
Ο Marcus Zervos, MD, είναι αντιπρύτανης "Διεθνών Υποθέσεων" της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Wayne. Είναι υπεύθυνος για όλες τις διεθνείς δραστηριότητες και πρωτοβουλίες για τη Σχολή Ιατρικής.
Είναι Αντιπρύτανης Business Analytics στο Sloan School του ΜΙΤ. Διδάσκει εκεί από το 1998, στην ηλικία των 26 ετών -ήταν ένας από τους νεότερους καθηγητές στην ιστορία του MIT.
Ξεκίνησε με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Επίκουρος Καθηγητής Ιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Auburn και επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Εμβολίων και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.
Καθηγητής Μηχανικής στο MIT (Massachusetts Institute of Technology), όπου διδάσκει τα τελευταία 21 χρόνια.
Η έρευνα της ομάδας του την τελευταία δεκαετία έχει επικεντρωθεί στην υπολογιστική απεικόνιση.
Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής του Εργαστηρίου-Κέντρου Κβαντικής Πολυπλοκότητας και Νανοτεχνολογίας και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ.
Τακτικός καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ. Για τις έρευνές του πάνω στην Ελονοσία και τον HIV έχει λάβει 5 επιχορηγήσεις (grants) από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ.
Ερευνήτρια Β στο Εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας στο ΙΙΒΕΑΑ, με πολλές σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τις μελέτες της.
Με ειδίκευση στη γρίπη των πτηνών και αρκετή πείρα σε κλινικές δοκιμές, σταχυολογεί και σχολιάζει τις πιο ελπιδοφόρες έρευνες που παρουσιάζονται τελευταία.
«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βάζει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη», δήλωσε στο GoodNews.
Διευθυντής Ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, Καθηγητής “Δομής Μακρομορίων” στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, μέλος και του Ινστιτούτου Oncode από το 2019 και συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος υποδομών Η2020 iNEXT-Discovery από το 2020.